Νεκρός ο διευθύνων σύμβολος της Total σε αεροπορικό δυστύχημα στη Μόσχα [βίντεο & εικόνες] - iefimerida.gr

Νεκρός ο διευθύνων σύμβολος της Total σε αεροπορικό δυστύχημα στη Μόσχα [βίντεο & εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ιδιωτικό αεροσκάφος τύπου Falcon Jet-50, στο οποίο επέβαινε ο διευθύνων σύμβουλος του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου Total, Κριστόφ ντε Μαρζερί, 63 ετών, και άλλοι τρεις Γάλλοι υπήκοοι, προφανώς μέλη του πληρώματος, συνετρίβη αργά το βράδυ της Δευτέρας στον διάδρομο του αεροδρομίου Βνούκοβο της Μόσχας.

Ο γαλλικός πετρελαϊκός γίγαντας Total επιβεβαίωσε τις πρωινές ώρες της Τρίτης τον θάνατο του διευθύνοντος συμβούλου, του 63χρονου Κριστόφ ντε Μαρζερί. Στο δυστύχημα σκοτώθηκαν άλλοι τρεις άνθρωποι.

«Η Total Group επιβεβαιώνει με μεγάλη συγκίνηση και θλίψη ότι ο διευθύνων σύμβουλός της, Κριστόφ ντε Μαρζερί, πέθανε χθες το βράδυ λίγο μετά τις 22:00 (ώρα Παρισιού) σε αεροπορικό δυστύχημα στο αεροδρόμιο Βνούκοβο της Μόσχας, μετά από σύγκρουση του αεροσκάφους με ένα εκχιονιστικό μηχάνημα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του γαλλικού πετρελαϊκού ομίλου.

«Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα: τρία άτομα από το πλήρωμα του αεροσκάφους, ο οδηγός του οχήματος και ο Κριστόφ ντε Μαρζερί», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση. «Οι πρώτες σκέψεις της διοίκησης και των εργαζομένων του ομίλου Total βρίσκονται στη σύζυγο, τα παιδιά και τους φίλους του Κριστόφ ντε Μαρζερί και στις οικογένειες των τεσσάρων άλλων θυμάτων», καταλήγει η ανακοίνωση της Total.

Η γαλλική εταιρεία αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες για τις συνθήκες του δυστυχήματος αλλά, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, πιθανότατα αυτό να προκλήθηκε λόγω της ομίχλης που επικρατούσε τη στιγμή της απογείωσης του ιδιωτικού αεροσκάφους τύπου Falcon Jet-50. Οι αρχές του ρωσικού αεροδρομίου, πάντως, ανέφεραν ότι τη στιγμή της απογείωσης του αεροσκάφους -το οποίο θα μετέβαινε στο Παρίσι- η ορατότητα ήταν στα 350 μέτρα.

Νεκρός ο διευθύνων σύμβολος της Total σε αεροπορικό δυστύχημα στη Μόσχα [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 0
Νεκρός ο διευθύνων σύμβολος της Total σε αεροπορικό δυστύχημα στη Μόσχα [βίντεο & εικόνες] | iefimerida.gr 1

Ο Κριστόφ ντε Μαρζερί, που ήταν γνωστός με την προσωνυμία «Big Moustache» λόγω του πάχους που είχε το χαρακτηριστικό λευκό μουστάκι του, ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Total το 2010, μετά από μια σημαντική καριέρα στον γαλλικό πετρελαϊκό κολοσσό. Υπό την ηγεσία του η Total είχε ενισχύσει τα τελευταία χρόνια τις επενδύσεις της στην έρευνα και σε πολλά φιλόδοξα σχέδια στην παραγωγή πετρελαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ