Σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά ΤΑΙΠΕΔ: Πήρε έκταση αγροτικών φυλακών που την καλλιεργούν οι κρατούμενοι - iefimerida.gr

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά ΤΑΙΠΕΔ: Πήρε έκταση αγροτικών φυλακών που την καλλιεργούν οι κρατούμενοι

Σωφρονιστικοί υπάλληλοι κατά ΤΑΙΠΕΔ: Πήρε έκταση αγροτικών φυλακών που την καλλι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ομοσπονδία σωφρονιστικών υπαλλήλων Ελλάδας ζητώντας να κυρωθεί ως παράνομη η μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ έκτασης 914 στρεμμάτων γης που καλλιεργείται από τους κατάδικους που εκτίουν την ποινή τους στις αγροτικές φυλακές της Κασσάνδρας Χαλκιδικής.Η επίμαχη έκταση προτίθεται σύμφωνα με τα σχέδια να διατεθεί για την κατασκευή γηπέδων γκολφ.

Μέσα στον ίδιο χώρο όπως επισημαίνει η ΟΣΥΕ βρίσκονται οι εγκαταστάσεις γεώτρησης και υδροδότησης των αγροτικών φυλακών καθώς και ο χώρος αποθήκευσης νερού για το πότισμα των καλλιεργούμενων εκτάσεων.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι υποστηρίζουν ακόμα ότι τμήμα της επίμαχης έκτασης υπάρχει αρχαιολογικός χώρος που επ' ουδενί δεν πρέπει να πωληθεί και τονίζουν ότι οι κρατούμενοι που εργάζονται στις αγροτικές φυλακές κάνουν διπλά μεροκάματα, δηλαδή μια ημέρα εργασίας είναι δύο ημέρες κράτησης.

«Οπως είχαμε δημόσια καταγγείλει οι επίμαχες εκτάσεις αποτελούσαν πάντα διακαή πόθο για μεγάλα επιχειρηματικά και πολιτικά συμφέροντα, καθώς πρόκειται για εκτάσεις-φιλέτα».

Αν πουληθούν αυτοί οι χώροι η φυλακή θα κλείσει οριστικά προειδοποιούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ