Γιατί τα ψηλά τακούνια αρέσουν σε άνδρες και γυναίκες [εικόνες] - iefimerida.gr

Γιατί τα ψηλά τακούνια αρέσουν σε άνδρες και γυναίκες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρότι είναι σωματικό βασανιστήριο για πολλές γυναίκες, τα ψηλά τακούνια δεν έχουν χάσει ποτέ την αίγλη τους.

Τα ψηλά τακούνια είναι το μοναδικό παπούτσι που προκαλεί σωματικούς πόνους ωστόσο διατηρήθηκε στα βάθη των αιώνων. Το 2011 ο Κριστιάν Louboutin εξηγούσε στο περιοδικό New Yorker ότι σιχαινόταν «την έννοια της άνεσης» στις δημιουργίες του και ότι αυτό του έμοιαζε σαν να έλεγε ενα ζευγάρι: «Δεν είμαστε πραγματικά ερωτευμένοι αλλά βρισκόμαστε σε μια άνετη κατάσταση».


Τα ψηλά τακούνια τα φόρεσαν πρώτοι οι άνδρες, οι Πέρσες ιππότες, από τον 10ο αιώνα που τους επέτρεπαν να κρατούν τα πόδια τους δεμένα όταν ανέβαιναν στο άλογο. Πολύ γρήγορα το τακούνι γίνεται συνώνυμο της υψηλής κοινωνικής θέσης και ορισμένες γυναίκες αρχίζουν να τα φοράνε. Το τακούνι δεν αποτελούσε εκείνη την εποχή διάκριση μεταξύ των φύλων και τον 17ο αιώνα, για παράδειγμα, ο βασιλιάς Λουδοβίκος 14ος τα φορούσε.


Εδώ το πορτρέτο του Λουδοβίκου από τον ζωγράφο Hyacinthe Rigaud


Μόνο τον 18ο αιώνα το τακούνι έγινε ένα αξεσουάρ αποκλειστικά για γυναίκες. Μετά τη γαλλική επανάσταση του 1789, το τακούνι έγινε σύμβολο της ανευθυνότητας και της επιφανειακότητας και εγκαταλείφθηκε. Τότε, μόνο η πορνογραφία της εποχής ενσωμάτωνε το ψηλό τακούνι στις αναπαραστάσεις της.
Χρειάστηκε να περιμένουμε τον 19ο αιώνα και τις εικόνες των pin-ups για να ξαναβρούμε ψηλά τακούνια στις γυναίκες.

Στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι φωτογραφίες γυναικών με ψηλά τακούνια περνούσαν από χέρι σε χέρι στους στρατιώτες και έγιναν ένα ερωτικό σύμβολο.


Το ψηλό τακούνι από τότε έγινε το πιο προκλητικό σύμβολο της μόδας. Παραμένει ωστόσο εξίσου μαρτυρικό για τις γυναίκες που το φοράνε. Οσο για τους άνδρες, βρήκαν τη λύση στα παπούτσια με τακουνάκι για να δώσουν λίγα εκατοστά στο ύψος τους και εγκατέλειψαν, φυσικά τα τακούνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ