Ιταλίδα τουρίστρια: Ο άνδρας μου πέθανε στην Ελλάδα και οι Aρχές δεν μου λένε την αιτία θανάτου - iefimerida.gr

Ιταλίδα τουρίστρια: Ο άνδρας μου πέθανε στην Ελλάδα και οι Aρχές δεν μου λένε την αιτία θανάτου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την οδύσσεια που περνά μια Ιταλίδα, η οποία έχασε τον σύζυγό της κατά τη διάρκεια των περσινών διακοπών της στην Ελλάδα, ανέδειξε η ιταλική εφημερίδα «La Stampa», καθώς περιμένει -έναν χρόνο μετά- τις ελληνικές Αρχές να της στείλουν την αυτοψία για τον θάνατο του αγαπημένου της.

Μάλιστα, η ίδια έφτασε μέχρι και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, την παρέμβαση του οποίου ζητεί για να μπορέσει επιτέλους να λάβει απαντήσεις στα ερωτήματά της.

Η Μικέλα Βερσίνο επέλεξε τον Αύγουστο του 2014 να επισκεφθεί με τον 51χρονο σύζυγό της Μάρσιμο Μπαρόν την Ελλάδα, και συγκεκριμένα το νησί της Ανδρου.

Το βράδυ της άφιξής τους, ο 51χρονος μετά το δείπνο βγήκε στον κήπο του ξενοδοχείου για να μιλήσει στο τηλέφωνο. «Ακουσα να ουρλιάζει το όνομά μου», λέει στη «La Stampa» η Βερσίνο και προσθέτει: «Ομως σκέφτηκα ότι ήταν συνωνυμία. Μετά, αναγνώρισα τη φωνή του άνδρα μου που φώναζε βοήθεια». Η Μικέλα έτρεξε και τον βρήκε καταγής, με ένα πολύ σοβαρό κάταγμα στο δεξί πόδι. «Είχε ακουμπήσει σε ένα άγαλμα», θυμάται η Βερσίνο, «αλλά αυτό δεν πρέπει να ήταν καλά στερεωμένο στη βάση του και έπεσε κάτω, ο Μάσιμο έχασε την ισορροπία του κι έπεσε κι αυτός». Έπεσε από ύψος λίγο μεγαλύτερο του ενάμισι μέτρου σε ένα επικλινές επιπέδο που κατέληγε στην πισίνα.

Όπως καταγγέλλει η Ιταλίδα τουρίστρια, ο 51χρονος χτύπησε γύρω στις 10 το βράδυ, αλλά σε νοσοκομείο της Αθήνας μεταφέρθηκε έξι ώρες αργότερα! «Για δύο ώρες περιμέναμε το ασθενοφόρο, μετά μια ώρα διαδρομή μέχρι το λιμάνι», λέει η Βερσίνο. Και από εκεί σε ειδικό σκάφος του Λιμενικού μέχρι την Αθήνα. «Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού έχασε πολύ αίμα», λέει κλαίγοντας στην ιταλική εφημερίδα η Βερσίνο και προσθέτει: «Ακόμη κι ένας γιατρός που διέμενε μαζί μας στο ξενοδοχείο και μας βοήθησε πολύ και συνόδευσε τον σύζυγό μου είχε αρχίσει να ανησυχεί πολύ».

Στο νοσοκομείο η ιστορία επαναλήφθηκε. Ο Μάσιμο Μπαρόν έπαθε δύο καρδιακά επεισόδια και έπειτα έπεσε σε κώμα, στο οποίο έμεινε για εννέα ημέρες. Στις 24 Αυγούστου του 2014 εξέπνευσε.

Από τότε μέχρι σήμερα, έναν χρόνο μετά, η Βερσίνο περιμένει να δει τις καρτέλες του νοσοκομείου και τα αποτελέσματα της αυτοψίας. «Το επόμενο πρωί κάναμε καταγγελία στην Ελληνική Αστυνομία», υποστηρίζει η Ιταλίδα τουρίστρια. «Και από τότε έχουμε κρατήσει επαφή με το προξενείο μας, αλλά ακόμη δεν έχουμε δει τους φακέλους και την αυτοψία. Εμείς δεν ξέρουμε τίποτα, δεν υπάρχει καμία αιτιολόγηση, τίποτα που να μας λέει γιατί πέθανε ο Μάσιμο. Αλλά δεν θέλουμε να ξεχαστεί η υπόθεση».

Γι' αυτόν τον λόγο, η χήρα ζήτησε από τη δικηγόρο της Λάουρα Καβάλο να αποστείλει αίτημα στον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών, το ελληνικό προξενείο στο Τορίνο, αλλά και την πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, με το οποίο θα ζητηθεί εκ νέου ο ιατρικός φάκελος και τα αποτελέσματα της αυτοψίας του θανάτου του 51χρονου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη συνήγορο της Βερσίνο, έχει ήδη ξεκινήσει η νομική διαδικασία για αίτημα παρέμβασης του εισαγγελέα του Giaveno προς τις ελληνικές Αρχές, ώστε να λάβει η Εισαγγελία τα αποτελέσματα γύρω από τον θάνατο του Μπαρόν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ