Ανακούφιση στο Χρηματιστήριο -Ράλι ανόδου για τον Γενικό Δείκτη, πέφτουν τα spreads - iefimerida.gr

Ανακούφιση στο Χρηματιστήριο -Ράλι ανόδου για τον Γενικό Δείκτη, πέφτουν τα spreads

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα πόδια του στέκεται ξανά το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το σφυροκόπημα που δέχθηκε, αφού -όπως φαίνεται- η χθεσινή παρέμβαση της Κομισιόν και του Μάριο Ντράγκι για να ηρεμήσει η κατάσταση προκάλεσε ραγδαία αποκλιμάκωση του spread δανεισμού.

Ενδεικτικό είναι πως στις 14:40 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 928 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 6,78%, με αρκετές μετοχές μάλιστα να σημειώνουν άνοδο πάνω από 6%-7%.

στις 939,95 μονάδες, για να κλείσει τελικά931,81 μονάδες σημειώνοντας εκρηκτική άνοδο 62,65 μονάδων ή σε ποσοστό 7,21%.Στο κλείσιμο ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΑ σκαρφάλωσε ακόμη πιο ψηλά, στις

Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 235,58 εκατ. ευρώ.Η αγορά επέστρεψε πάνω από τις 900 μονάδες έπειτα από ένα μεγάλο ξεπούλημα στις μετοχές. Πάντως δεν έχει αλλάξει κάτι σε ό,τι αφορά τις πολιτικές ανησυχίες, ωστόσο σε οικονομικό επίπεδο οι αναφορές ότι η Αθήνα θα έχει απόθεμα για τις χρηματοδοτικές της ανάγκες προσφέρει μια προστασία στους επενδυτές.

Το επιτόκιο του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στο 8,15%, υποχωρώντας κατά περίπου 100 μονάδες. Η πτώση υπερβαίνει το 9% μέσα σε μια ημέρα και δείχνει τα κέρδη και τις αποδόσεις που επιτυγχάνουν οι παίκτες στις αγορές ομολόγων.

Ο δείκτης FTSE/XA Large Cap έκλεισε στις 303,31 μονάδες, με άνοδο σε ποσοστό 7,34%, ενώ ο δείκτης FTSE/XA Mid Cap έκλεισε στις 869,36 μονάδες με άνοδο σε ποσοστό 6,76%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Χρηματιστήριο δείκτης spreads
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ