Kάπως έτσι θα μοιάζει η Αθήνα το 2021 –Η παρουσίαση του Δημήτρη Ρηγόπουλου για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την πόλη - iefimerida.gr

Kάπως έτσι θα μοιάζει η Αθήνα το 2021 –Η παρουσίαση του Δημήτρη Ρηγόπουλου για τα μεγάλα έργα που θα αλλάξουν την πόλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Αθήνα που ενσωμάτωσε και αφηγήθηκε τη μεγάλη κρίση της χώρας, η Αθήνα των διαψευσμένων προσδοκιών του 2004 και του ένδοξου παρελθόντος, που φέρνει κύματα νοσταλγίας στα social media, βρίσκεται μπροστά στην τελευταία, μεγάλη, σχεδόν μεγαλειώδη ευκαιρία να γίνει μια πόλη δυναμική, σύγχρονη, μια όμορφη μητρόπολη με μεγάλο παρελθόν. Με αυτό το στοίχημα ορατό ξεκινά -για δεύτερη χρονιά- ο κύκλος ομιλιών στο Ιδρυμα Κατακουζηνού από την αρχιτεκτονική εταιρεία CFCOMPANY, με βασικό θεματικό άξονα την πόλη και την αρχιτεκτονική.

Την αρχή θα κάνει την επόμενη Τετάρτη 22 Οκτωβρίου ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρηγόπουλος. Θα επιχειρήσει να σκιαγραφήσει την «Αθήνα το 2021», στο ορόσημο της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το ξέσπασμα της Ελληνικής Επανάστασης, μόλις επτά χρόνια από σήμερα. Ο γνωστός Αθηναιογράφος – αρχισυντάκτης πολιτιστικών στο καθημερινό και Σαββατιάτικο φύλλο της Καθημερινής- θα παρουσιάσει 10 μεγάλα έργα που γίνονται στην Αθήνα και άλλα 10 μικρότερα που καθώς θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2021 θα αλλάξουν πραγματικά την εικόνα της πόλης. Ο Δημήτρης Ρηγόπουλος πέρα από τη δημοσιογραφική του διαδρομή έχει ενεργή συμμετοχή ως πολίτης στα δρώμενα της Αθήνας και ήταν ιδρυτικό στέλεχος των atenistas (αποχώρησε από την ομάδα το 2011, ενάμιση χρόνο μετά την ίδρυσή της)

(O Δημήτρης Ρηγόπουλος, πρώτος ομιλητής του κύκλου ομιλιών)


Χωρίς διάθεση απλώς διαπιστώσεων ή μόνο ιστορικών αναδρομών, αλλά με διάθεση να δούμε καθαρά τα προβλήματα της Αθήνας και να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα, οι ομιλίες που θα γίνουν στο Ιδρυμα Κατακουζηνού Η αρχιτεκτονική, η πολεοδομία, ο τουρισμός, το ντιζάιν, θέματα συντήρησης, προσβασιμότητας, αισθητικής αλλά και οδηγικής συμπεριφοράς θα απασχολήσουν με πολλούς, σύνθετους και συχνά απρόβλεπτους τρόπους τους προσκεκλημένους ομιλητές της CFCOMPANY από τον Οκτώβριο του 2014 έως και τον Μάιο του 2015. Οκτώ διαφορετικοί ομιλητές που συνδέονται με την πόλη με οκτώ διαφορετικούς τρόπους, θα μας χαρίσουν την δική τους ματιά πάνω σε μια τόσο ρευστή αλλά και τόσο ενδιαφέρουσα περίοδο για την Αθήνα. Η είσοδος στις ομιλίες είναι ελεύθερη για το κοινό με προκράτηση θέσης.


Το πρόγραμμα των ομιλιών

22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

«Με τι θα μοιάζει η Αθήνα το 2021»



19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΛΙΝΑ ΜΕΝΔΩΝΗ

«Μνήμη και πολιτιστικό τοπίο της Αθήνας»



17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΛΕΞΗΣ ΓΑΛΗΝΟΣ

«Έργο Αθήνα: Μεταμορφώνουμε μαζί την Αθήνα»



14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΦΑΚΙΝΟΣ

«Η οπτική επικοινωνία στην Αθήνα - μια βόλτα στη γραφιστική σκηνή της πόλης»




11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΘΩΜΑΣ ΔΟΞΙΑΔΗΣ

«Χάνοντας την Εδέμ»



11 ΜΑΡΤΙΟY 2015

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΤΣΙΝΙΑΓΚΑΣ

«Κάνω extreme sport, κινούμαι με αναπηρικό αμαξίδιο στην Αθήνα!»



22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

MANΩΛΗΣ ΑΝΔΡΙΩΤΑΚΗΣ

«Επικίνδυνα αστικά tattoo»



20 ΜΑΙΟΥ 2015

ΝΙΚΟΣ ΒΑΤΟΠΟΥΛΟΣ

«Η Αθήνα από ψηλά. Η κουλτούρα του skyline»


Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ