Νέα δεδομένα για την τραγωδία στο Βόλο -Συγγενείς του 19χρονου στρατιώτη υποστηρίζουν πως η μονάδα δεν του έδινε άδεια - iefimerida.gr

Νέα δεδομένα για την τραγωδία στο Βόλο -Συγγενείς του 19χρονου στρατιώτη υποστηρίζουν πως η μονάδα δεν του έδινε άδεια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανατροπή στην υπόθεση της τραγωδίας κατά τη διάρκεια στρατιωτικής άσκησης με όλμους σε πεδίο βολής στον Βόλο έρχεται μετά τον ισχυρισμό συγγενικού προσώπου του 19χρονου πεζοναύτη Φώτη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν εξερράγη ο πυροσωλήνας όλμων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κόσμος της Πάτρας», άτομο από το περιβάλλον της οικογένειας υποστήριξε πως μία ημέρα πριν από την τραγωδία είχε μιλήσει με τον 19χρονο και εκείνος του είχε πει «μου φέρονται απαίσια, δεν μου δίνουν άδεια για να φύγω». Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 19χρονος είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά το προηγούμενο απόγευμα με τον αρραβωνιαστικό της αδελφής του, εκφράζοντάς του τα έντονα παράπονά του για τη συμπεριφορά κάποιων εκ των ανωτέρων του.

Αν το στοιχείο αυτό επιβεβαιωθεί, θα καταρρίψει τον ισχυρισμό των αξιωματικών της μονάδας του ότι, παρά το γεγονός ότι σε λίγες ημέρες θα απολυόταν, επέμενε ο ίδιος να μην πάρει άδεια προκειμένου να συμμετάσχει στην άσκηση.

Διαψεύδει το ΓΕΣ

Από την πλευρά του, το Γενικό Επιτελείο Στρατού χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα αναληθή σημειώνοντας ότι «η οικογένεια του θανόντα αποτελεί για τις Ενοπλες Δυνάμεις μέλος της οικογένειάς των, με ιδιαίτερη σημασία και θέση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτήν η απαιτούμενη ένδειξη τιμής από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ανακοινώνει ότι τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο και αφορούν σε καταγγελίες σχετικά με το Δεκανέα (ΠΖ) Φώτη Ανδρικόπουλο, ο οποίος έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος στο Πεδίο Ασκήσεων «ΓΛΑΦΥΡΩΝ» Βόλου, χαρακτηρίζονται αναληθή.
Επισημαίνεται ότι, η οικογένεια του θανόντα αποτελεί για τις Ένοπλες Δυνάμεις μέλος της οικογένειάς των, με ιδιαίτερη σημασία και θέση και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποδίδεται σε αυτήν η απαιτούμενη ένδειξη τιμής από το σύνολο των Ελλήνων πολιτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ