Τι ζήτησαν από το ΤΑΙΠΕΔ για αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομο 6 επενδυτές κολοσσοί - iefimerida.gr

Τι ζήτησαν από το ΤΑΙΠΕΔ για αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηρόδρομο 6 επενδυτές κολοσσοί

Τι ζήτησαν από το ΤΑΙΠΕΔ για αεροδρόμια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Θετική χαρακτηρίζεται από κύκλους του ΤΑΙΠΕΔ, η αποτίμηση των επαφών που είχε στο Λονδίνο ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου, Πασχάλης Μπουχώρης στο πλαίσιο roadshow που διοργάνωσε η Bank of America. Στο roadshow συμμετείχαν 10 από τα μεγαλύτερα διεθνή infrastructure και sovereign wealth funds.
Πρόκειται για πραγματικά μακροπρόθεσμους επενδυτές με επενδυτικό ενδιαφέρον κυρίως στην ανάπτυξη υποδομών όπως τα αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, σιδηρόδρομοι που συμπεριλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Αυτό που τονίζουν κύκλοι του ΤΑΙΠΕΔ είναι ότι παρά τη νευρικότητα των αγορών τις τελευταίες εβδομάδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές αξιολογούν θετικά τις προοπτικές ανάπτυξης των υποδομών στην Ελλάδα και ειδικότερα τις επενδυτικές δυνατότητες μέσω του προγράμματος που υλοποιεί το ΤΑΙΠΕΔ. Μάλιστα, οι επενδυτές έκριναν θετικά την επιτάχυνση του προγράμματος το τελευταίο διάστημα και εκτίμησαν πως η συμμετοχή μακροπρόθεσμων διεθνών θεσμικών επενδυτών σε επενδύσεις στην Ελλάδα θα αυξηθεί υπό την προϋπόθεση συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και σταθερότητας ως προς το επενδυτικό περιβάλλον. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ κορυφώνεται στο επόμενο εξάμηνο με 16 διαγωνισμούς σε τελική φάση ως το Μάρτιο με έμφαση στις υποδομές (αεροδρόμια, λιμάνια, μαρίνες, σιδηρόδρομοι, real estate).

Οι επενδυτές που συμμετείχαν μεταξύ άλλων:

Toν Πασχάλη Μπουχώρη συνόδευαν στις συναντήσεις ο Ιωσηφ Κιουρουκογλου, Head of Greece & Cyprus investment Banking της Bank of America και ο Κώστας Φουλίδης, στέλεχος του Ταμείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ