Χαρδούβελης: Οι αντιδράσεις των αγορών είναι υπερβολικές -Η χώρα θα φτάσει πιο γρήγορα στην οριστική έξοδο από την κρίση - iefimerida.gr

Χαρδούβελης: Οι αντιδράσεις των αγορών είναι υπερβολικές -Η χώρα θα φτάσει πιο γρήγορα στην οριστική έξοδο από την κρίση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλίμα που διαμορφώθηκε στις αγορές τις τελευταίες ημέρες δεν αντανακλά την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τις προοπτικές της, είπε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα είναι πρωταθλητής στη δημοσιονομική προσαρμογή, έχει αποδείξει ότι είναι άξιο μέλος της Ευρωζώνης και έχει τα εχέγγυα να ξεκινήσει αναπτυξιακή πορεία αποκατάστασης για το χαμένο έδαφος της τελευταίας εξαετίας. Το μέλλον δεν θα είναι ανέφελο, αλλά σε τίποτα δεν θα θυμίζει την επώδυνη περίοδο που διανύσαμε μέχρι τώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και επεσήμανε ότι με προσήλωση στους στόχους, ψυχραιμία και μέγιστη πολιτική συναίνεση η Ελλάδα θα καταφέρει να φτάσει στην οριστική έξοδο από την κρίση πολύ πιο γρήγορα από το αναμενόμενο.

Χαρακτήρισε υπερβολικές τις αγορές

«Οι αγορές πολλές φορές είναι υπερβολικές και νευρικές στις αντιδράσεις τους, όμως για την οικονομική κατάσταση μιλάνε τα αδιάσειστα δημοσιονομικά μεγέθη. Η χώρα έχει πλεόνασμα που της επιτρέπει να κάνει λελογισμένα βήματα αποκατάστασης των αδικιών. Η χώρα θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα προσαρμογής που έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές της», πρόσθεσε.

«Σήμερα έχουμε όλοι μεγάλη ευθύνη να βλέπουμε μπροστά και να αποδείξουμε ότι η πολιτική μπορεί να δώσει ώθηση στην οικονομία και την κοινωνία. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ