Στήριξη της Αθήνας από την Κομισιόν -«Θα αντληθούν κεφάλαια με βιώσιμα επιτόκια», το μήνυμα από τις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Στήριξη της Αθήνας από την Κομισιόν -«Θα αντληθούν κεφάλαια με βιώσιμα επιτόκια», το μήνυμα από τις Βρυξέλλες

Στήριξη της Αθήνας από την Κομισιόν - «Διασφάλιση ότι θα αντληθούν κεφάλαια με β
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μήνυμα ενθάρρυνσης και απόλυτης στήριξης προς την Ελλάδα έστειλε από τις Βρυξέλλες ο Σάιμον Ο' Κόνορ. Ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τόνισε, όπως μεταδίδει το Reuters, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να εξομαλύνει τον δρόμο της Ελλάδας προς την πλήρη πρόσβασή της στις αγορές, δήλωση η οποία έφερε άμεσα αποτελέσματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

«Έχουμε δεσμευτεί να συνεργαστούμε και να υποστηρίξουμε την Ελλάδα σε οποιαδήποτε συμφωνία υπάρξει. Η ΕΕ "βλέπει" ισχυρές ενδείξεις ότι η Ελλάδα έχει περάσει το σημείο καμπής», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, με αποτέλεσμα το spread του δεκαετούς ελληνικού ομολόγου να πέσει κάτω από το 8% και ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών να περιορίσει τις απώλειές του στο 0,73%.

Ο κ. Ο' Κόνορ πάντως απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν ήταν λανθασμένη η κίνηση της Ελλάδας να θέσει θέμα εξόδου από το πρόγραμμα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Βρυξέλλες Χρηματιστήριο Κομισιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ