Reuters: Η Ελλάδα αλλάζει γνώμη για την έξοδο από το Μνημόνιο -Τι θα ζητήσει από τους δανειστές της - iefimerida.gr

Reuters: Η Ελλάδα αλλάζει γνώμη για την έξοδο από το Μνημόνιο -Τι θα ζητήσει από τους δανειστές της

Reuters: Η Ελλάδα αλλάζει γνώμη για την έξοδο από το Μνημόνιο -Τι θα ζητήσει από
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας θεωρούν ότι η Αθήνα αλλάζει την άποψή της για την εγκατάλειψη της οικονομικής βοήθειας το επόμενο έτος και ενδέχεται να ζητήσει πιστωτική γραμμή για την αντικατάσταση των κεφαλαίων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αναφέρει το Reuters, επικαλούμενο δηλώσεις αξιωματούχων της ευρωζώνης.

Όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, η Ελλάδα μοιάζει να έχει δεύτερες σκέψεις αναφορικά με την επιστροφή της αποκλειστικά στις αγορές για χρηματοδότηση μετά από τις πιέσεις από την Ε.Ε. – και τους επενδυτές που επιδόθηκαν σε ξεπούλημα ελληνικών ομολόγων αυτή την εβδομάδα. Όπως αναφέρουν στο Reuters, οι Ευρωπαίοι αντιστέκονται στις πιέσεις που ασκεί η Αθήνα για τον τερματισμό του δανεισμού από το ΔΝΤ.

«Η ελληνική πλευρά αναγνωρίζει ότι μια πλήρης αποκοπή από τα προγράμματα της ευρωζώνης και του ΔΝΤ δεν είναι προς το συμφέρον της» δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Σύμφωνα με άλλη πηγή από την Ε.Ε., η ραγδαία άνοδος των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων ήταν ένα «reality check», ενώ σειρά άλλων αξιωματούχων υποστηρίζουν ότι οι συζητήσεις στο Eurogroup βοήθησαν επίσης την Ελλάδα να αλλάξει τη στάση της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ