Business Insider: Δεν μας έφταναν το Ισλαμικό Κράτος, ο Εμπολα και η Ουκρανία τώρα έχουμε πάλι την κατάρρευση της Ελλάδας - iefimerida.gr

Business Insider: Δεν μας έφταναν το Ισλαμικό Κράτος, ο Εμπολα και η Ουκρανία τώρα έχουμε πάλι την κατάρρευση της Ελλάδας

Καταρρέει η ελληνική αγορά σύμφωνα με το Business Insider
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δηκτικό ύφος περιγράφει το Business Insider την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες δύο ημέρες στην Ελλάδα με τη νέα κατάρρευση του Χρηματιστηρίου και την ασφυκτική πίεση που ασκείται στα ελληνικά ομόλογα.

Ο αρθρογράφος, Τζο Γουίζενθαλ, αναφέρει χαρακτηριστικά «Δεν είχε αρκετά προβλήματα ο κόσμος (Ισλαμικό Κράτος, Εμπολα, Ουκρανία, επιβράδυνση κινεζικής και γερμανικής οικονομίας) τώρα επέστρεψε και η Ελλάδα.

Οπως επισημαίνει ο Γουίζενθαλ, η Ελλάδα, η οποία είχε ηρεμήσει για λίγο, τώρα «πλήττεται από δύο ξεχωριστά, αλλά συνδεόμενα προβλήματα».

Το ένα θεωρεί πώς είναι «η άνοδος στην πολιτική δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα, ηγέτη του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ», ο οποίος, σύμφωνα με τον αρθρογράφο, «αν ποτέ εκλεγεί στην εξουσία, θα πάρει μια πολύ πιο επιθετική στάση απέναντι στην Ευρωζώνη σε σχέση με τη λιτότητα».

Παράλληλα, ο αρθρογράφος τονίζει και την «αυξανόμενη ρήξη ανάμεσα στην σημερινή ελληνική κυβέρνηση και την υπόλοιπη ΕΕ», θεωρώντας ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να βγει από το πρόγραμμα διάσωσής της.

Ο Γουίζενθαλ καταλήγει ότι «μέχρι τώρα η ελληνική αγορά καταρρέει, ενώ χθες έπεσε σκληρά, με επιπλέον μείωση 2%, και σε γενικές γραμμές από τις αρχές του καλοκαιριού είναι ήδη ο μεγάλος χαμένος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ελλάδα αγορά Business Insider
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ