Κούρδοι Πεσμεργκά: Αντιμετωπίζοντας ξανά τον θάνατο [βίντεο] - iefimerida.gr

Κούρδοι Πεσμεργκά: Αντιμετωπίζοντας ξανά τον θάνατο [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ένα βίντεο που φέρει τον τίτλο «Αντιμετωπίζοντας ξανά τον θάνατο», οι Κούρδοι Πεσμεργκά της Βόρειας Συρίας απευθύνουν έκκληση στη διεθνή κοινότητα να τους βοηθήσει στις μάχες που δίνουν κατά των τζιχαντιστών.

Στην περιγραφή σποτ που αναρτήθηκε στο Youtube από τον χρήστη Twitter Kurds, οι Πεσμεργκά γράφουν: «Σήμερα οι Κούρδοι Πεσμεργκά πολεμούν σε έναν αγώνα ζωής και θανάτου κατά της τυραννίας που ονομάζεται Ισλαμικό Κράτος. Οι Κούρδοι είναι γενναίοι και ικανοί, αλλά χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν το μεγάλο στοίχημα του μακρού διασυνοριακού μετώπου του Ισλαμικού Κράτους. Ο ιρακινός στρατός έφυγε και άφησε στο Ισλαμικό Χαλιφάτο όλο το πυροβολικό του και τον σημαντικό αμερικανικό εξοπλισμό. Η λέξη "Πεσμεργκά" δεν σημαίνει μόνο "πολεμιστής", αλλά και "εκείνος που αντιμετωπίζει τον θάνατο". Το νόημα της λέξης στη γλώσσα του πολέμου τονίζει επίσης την ευθύνη, τη νηφαλιότητα και το τραγικό καθήκον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ