Θεοδωράκης: Προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς η σχέση Τσίπρα- Καμμένου - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Προσβλητική για τον κόσμο της αριστεράς η σχέση Τσίπρα- Καμμένου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη στιγμή που η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Σταύρο Θεοδωράκη είχε οριστεί για τις επόμενες ημέρες, ο πρόεδρος του Ποταμιού, με μια αιφνιδιαστική κίνηση, την ακύρωσε. Ο λόγος, όπως ο ίδιος εξήγησε, είναι το πολωτικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες εξαιτίας των καταγγελιών και των φημών περί χρηματισμού βουλευτών.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός», ο κ. Θεοδωράκης τόνισε χαρακτηριστικά: «Σε αυτή την κουβέντα, τα πήρες, τα 'δωσες τα λεφτά, πού είναι τα λεφτά, να 'ρθουν εισαγγελείς, εγώ δεν θέλω να συμμετέχω», αφήνοντας επιπλέον να εννοηθεί ότι το πολωτικό κλίμα ουδόλως βοηθά τον πρωταρχικό στόχο του να καταθέσει κάποιες κοινές προτάσεις στους κ. Σαμαρά και Τσίπρα.

Όπως σημειώνει η «Καθημερινή», υπάρχουν και πληροφορίες που αναφέρουν πως υπήρξε και ένας επιπλέον (και ίσως πιο σημαντικός) λόγος που ο κ. Θεοδωράκης είπε «όχι» στη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Και αυτός ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προγραμμάτισε το ραντεβού με τον κ. Θεοδωράκη τη Δευτέρα, αποκρύβοντας από το Ποτάμι την αντίστοιχη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου που έγινε χθες, Τρίτη. Όταν λοιπόν ο κ. Θεοδωράκης αντελήφθη την επικοινωνιακή στόχευση του κ. Τσίπρα να δέχεται ως δυνάμει πρωθυπουργός αυτή την εβδομάδα τους «μικρούς μελλοντικούς του μνηστήρες», «απλά αποφάσισε να τον αφήσει να μιλήσει μόνον με τους ψεκασμένους», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά συνεργάτες του.

Πάντα σύμφωνα με την «Καθημερινή», η επιλογή αυτή του κ. Θεοδωράκη όχι μόνο αιφνιδίασε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά προκάλεσε και εκνευρισμό σε στελέχη του. Μόνο έτσι μπορεί να ερμηνευθεί μια οργισμένη δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, την οποία προφανώς δεν θα έκανε αν η συνάντηση δεν είχε ακυρωθεί. Ούτε λίγο ούτε πολύ, χαρακτήρισε το Ποτάμι «ιδεολογικά ασπόνδυλο» και τον κ. Θεοδωράκη «πολιτικά αναξιόπιστο». «Πέρα από γενικόλογες και ασύνδετες μεταξύ τους πολιτικές θέσεις, το Ποτάμι δεν έχει προγραμματική ραχοκοκαλιά, ώστε να καθίσταται αξιόπιστος πολιτικός φορέας», είπε ο κ. Σκουρλέτης, καταλογίζοντας επιπλέον στον επικεφαλής του ότι «ακολουθεί συνταγή παλιών πολιτικών μεθόδων».

«Είναι εμφανές ότι ο κ. Σκουρλέτης ούτε μπορεί να εξηγήσει την αυξανόμενη απήχηση του Ποταμιού, ούτε -κυρίως- και να καταλάβει τους αυτονόητους λόγους που ο κ. Θεοδωράκης δεν διανοείται να έχει ως συνομιλητή του τον κ. Καμμένο, σε αντίθεση με τον κ. Τσίπρα», απαντούσαν στελέχη του Ποταμιού. Επιπλέον, δε, εξέφραζαν την έκπληξή τους για την «απύθμενη αλαζονεία» που, όπως έλεγαν, διακατέχει ξαφνικά ακόμη και στενούς συνεργάτες του κ. Τσίπρα, καλώντας τους να αντιληφθούν ότι «κυβέρνηση δεν έχουν γίνει ούτε καν στις δημοσκοπήσεις».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ