Apple και Facebook πληρώνουν στις γυναίκες υπαλλήλους τους την κατάψυξη των ωαρίων τους - iefimerida.gr

Apple και Facebook πληρώνουν στις γυναίκες υπαλλήλους τους την κατάψυξη των ωαρίων τους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο γίγαντες της παγκόσμιας τεχνολογίας, η Apple και η Facebook, προσφέρουν δωρεάν ένα νέο είδος παροχής στις γυναίκες εργαζόμενες στην εταιρεία τους, μέσω της οποίας μπορούν να καθυστερήσουν για μερικά χρόνια τη μητρότητα. Πρόκειται για την κατάψυξη των ωαρίων, μέθοδος η οποία είναι, αν και υψηλού κόστους, είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στις γυναίκες καριέρας, οι οποίες επιλέγουν σε μια γόνιμη ηλικία να «φυλάξουν» τα νεαρά και υγιή τους ωάρια για όταν αποφασίσουν να γίνουν μητέρες, ακόμα και σε πιο ώριμη ηλικία, με τη μέθοδο της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Το Facebook έχει ήδη ξεκινήσει τη δωρεάν παροχή κατάψυξης ωαρίων στις υπαλλήλους του, ενώ η Apple, σύμφωνα με το NBC News, θα ξεκινήσει την εφαρμογή του μέτρου από τον Ιανουάριο του 2015.

Πρόκειται για τις πρώτες εταιρείες παγκοσμίως που χρηματοδοτούν τέτοια ιατρική κάλυψη στις υπαλλήλους τους, χωρίς να χαρακτηρίζεται ιατρικώς απαραίτητη.

«Το να έχεις μία πολύ ισχυρή καριέρα και ταυτόχρονα και παιδιά εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να είναι ένα πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα για να επιτευχθεί», δήλωσε στο NBC News η Μπρίτζιτ Ανταμς, δικηγόρος και ιδρύτρια του φόρουμ eggsurance.com. Σύμφωνα με την Ανταμς, με το να προσφέρουν οι εταιρείες αυτό το προνόμιο στις υπαλλήλους τους φαίνονται όντως να επενδύουν στις γυναίκες και να τις στηρίζουν στην επιθυμία τους να κάνουν την προσωπική τους ζωή όπως τη θέλουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ