Πρόταση Νίμιτς για «Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας» [εικόνα] - iefimerida.gr

Πρόταση Νίμιτς για «Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας» [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εκ νέου προκαλούν οι σκοπιανοί αναφορικά με την πρόταση που θα υποβάλει οι ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία της πΓΔΜ.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Σλόμποντεν Πέτσατ», το οποίο αναπαράγουν σχεδόν όλα τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Νίμιτς φέρεται να έχει καταλήξει στην ονομασία που θα προτείνει στα τέλη Οκτωβρίου στις δύο πλευρές. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρόταση για το διεθνές όνομα της χώρας θα είναι «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας», η γλώσσα θα ονομάζεται «μακεδονική» και ο λαός της «πολίτες της Άνω Μακεδονίας».

Οπως τονίζει η εφημερίδα, η πρόταση αυτή θα αφορά τη διεθνή χρήση του ονόματος της χώρας και δεν θα υποχρεώνει τους σκοπιανούς σε αλλαγή του Συντάγματός τους. Σημειώνεται ότι το Σύνταγμα των σκοπιανών αναφέρει το όνομα του κράτους τους ως «Μακεδονία».

Οι ιστοσελίδες που μεταδίδουν τις παραπάνω πληροφορίες και η εφημερίδα «Σλόμποντεν Πέτσατ» πρόσκεινται στο μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, τη «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ.

Πρόταση Νίμιτς για «Δημοκρατία της Ανω Μακεδονίας» [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ