Ραγδαία αύξηση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών -Μειώνονται οι πωλήσεις εισιτηρίων - iefimerida.gr

Ραγδαία αύξηση στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών -Μειώνονται οι πωλήσεις εισιτηρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η μείωση της τιμής στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών -και η αντίστοιχη των εισιτηρίων- φαίνεται πως αποτέλεσε τη λυδία λίθο για να αλλάξουν και οι συνήθειες των Αθηναίων ως προς την καθημερινή τους μετακίνηση.

Το στοίχημα που είχε βάλει η εταιρεία Συγκοινωνίες Αθηνών με την αλλαγή των κομίστρων προς τα κάτω κερδίζεται μέρα με τη μέρα και, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η ενίσχυση των πωλήσεων των μαζικών προϊόντων αποτελεί στόχο όλων των συγκοινωνιακών εταιρειών παγκοσμίως, καθώς ενισχύουν τη ρευστότητά τους, ενώ διευρύνουν την πελατειακή τους βάση κατακτώντας τακτικούς επιβάτες.

Αυτό που παρατηρεί κανείς με τη μείωση των τιμών είναι μια ραγδαία αύξηση (άρα προτίμηση) του κοινού προς τις μηνιαίες κάρτες απεριορίστων διαδρομών, σε σχέση με την αγορά εισιτηρίων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία διάθεσης καρτών και εισιτηρίων, τον Σεπτέμβριο οι πωλήσεις καρτών αυξήθηκαν κατά 27,92%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 7,22 εκατ. ευρώ, έναντι 5,646 εκατ. ευρώ τον αντίστοιχο μήνα του 2013.

Από την άλλη, η μείωση στις πωλήσεις εισιτηρίων, που σχεδόν ισοσκέλισε τη σημαντική αύξηση των πωλήσεων καρτών, καταδεικνύει ότι στα ταμεία της εταιρείας δεν εισέρρευσαν περισσότερα χρήματα, καθώς στο σύνολο των εσόδων (κάρτες και εισιτήρια) η αύξηση διαμορφώθηκε στο 0,85%.

Αναλυτικά, οι πωλήσεις εισιτηρίων μειώθηκαν κατά 10,07%, καθώς διαμορφώθηκαν στα 12,587 εκατ. ευρώ, έναντι 13,996 εκατ. ευρώ τον Σεπτέμβριο του 2013. Συνολικά οι πωλήσεις (κάρτες και εισιτήρια) ανήλθαν τον Σεπτέμβριο του 2014 στα 19,810 εκατ. ευρώ. Ιδιαίτερα σημαντική κρίνεται η συμμετοχή των εσόδων από κάρτες στα συνολικά έσοδα, που τον Σεπτέμβριο του 2014 διαμορφώθηκε στο 36,46%, από 28,75% τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σημειώνοντας φέτος αύξηση 26,84%.

«Με τη νέα τιμολογιακή πολιτική αναμέναμε στην αρχή μείωση των εσόδων ως επακόλουθο της μείωσης της τιμής του εισιτηρίου. Αντ' αυτού, επειδή οι κάρτες απεριορίστων διαδρομών πήγαν πολύ καλά και αγκαλιάστηκαν από τον κόσμο, με περίπου 40.000 περισσότερους επιβάτες να γίνονται κάτοχοι καρτών, τα έσοδα από τις πωλήσεις καρτών και εισιτηρίων αυξήθηκαν κατά περίπου 170.000 ευρώ. Οι επιβάτες έχουν καταλάβει ότι η νέα μηνιαία κάρτα τούς συμφέρει, καθώς με 1 ευρώ την ημέρα μετακινούνται στην πόλη χωρίς χρονικό περιορισμό με όλα τα μέσα και σπεύδουν να την προμηθευτούν», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ (Συγκοινωνίες Αθηνών) Γρηγόρης Δημητριάδης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ