Τα Εμιράτα πληρώνουν... χρυσάφι στη Γαλλία για να φέρουν σπουδαία έργα στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι -Nοικιάζουν τέχνη για ένα δισ. ευρώ - iefimerida.gr

Τα Εμιράτα πληρώνουν... χρυσάφι στη Γαλλία για να φέρουν σπουδαία έργα στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι -Nοικιάζουν τέχνη για ένα δισ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Λούβρο υπέκυψε στη γοητεία των... πετροδόλαρων και αποφάσισε να δανείσει παγκόσμια αριστουργήματα τέχνης που φιλοξενεί στις αίθουσές του στο Αμπού Ντάμπι έναντι 1 δισ. ευρώ. Περίπου 300 αριστουργήματα καλιτεχνών όπως του Μονέ, του Νταβίντσι, του Βαν Γκόγκ, του Ματίς, από πολλά γαλλικά μουσεία, μεταξύ των οποίων το Λούβρο, το Musee D' Orsay αλλά και το Παλάτι των Βερσαλλιών, θα ταξιδέψουν μέχρι το «Λούβρο του Αμπού Ντάμπι», για τα εγκαίνια που θα κάνει το Δεμέμβριο του 2015.
Πρόκειται για μια κίνηση στο πλαίσιο 30ετούς συνεργασίας της Γαλλίας με τα Εμιράτα, για την οποία η γαλλική κυβέρνηση θα εισπράξει 1 δις δολλάρια.

Επιπλέον τα Εμιράτα έχουν ξοδέψει από το 2007, άλλα 400 εκατομμύρια ευρώ περίπου για να πάρουν τον τίτλο του Λούβρου στο αραβικό μουσείο, που στοίχισε 500 εκατομμύρια ευρώ και εκτείνετα σε 64.000 τετραγωνικά μέτρα.


«Είναι η πρώτη φορά που τα περισσότερα έργα τέχνης θα ταξιδέψουν στο Αμπού Ντάμπι ή ακόμη ακόμη στη Μέση Ανατολή και είναι μια σπάνια ευκαιρία να δούμε σπουδαία έργα τέχνης από Γαλλικά μουσεία» δήλωσε ο σουλτάνος Tahnoon al-Nahyan, πρόεδρος Τουρισμού και Πολιτισμού του Εμιράτου.

Στο Λούβρο του Αμπού Ντάμπι θα εκτεθούν διάσημα έργα όπως το «Πορτρέτο μιας Άγνωστης Γυναίκας» του Leonardo Da Vinci, o «Σταθμός του Σεν Λαζάρ» του Claude Monet, η «Ηλεκτρική Καρέκλα» του Andy Warhol, «Η Γυναίκα ο καθρέφτης» του Titian, «Ο Ναπολέων Διασχίζει τις Άλπεις» του Jacques-Louis David και «Ο Μικρός Φλαουτίστας» του Edouard Manet. Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται επίσης αρχαία αγάλματα, αγγεία και μάσκες από όλη την Ασία και την Αφρική.


Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του μουσείου, που σχεδιάστηκε από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Jean Nouvel, είναι το μεγαλύτερο παγκόσμιο πολιτιστικό πρότζεκτ, από το άνοιγμα του Μητροπολιτικού Μουσείου της Νέας Υόρκης, το 1870.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ