Αρειος Πάγος: Η Εφορία θα κάνει εισβολές-έρευνες σε σπίτια μόνο με παρουσία εισαγγελέα - iefimerida.gr

Αρειος Πάγος: Η Εφορία θα κάνει εισβολές-έρευνες σε σπίτια μόνο με παρουσία εισαγγελέα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Καμία έρευνα σε κατοικία χωρίς την παρουσία εισαγγελέα δεν μπορεί να γίνει, όπως άλλωστε ορίζει ρητά το άρθρο 9 του Συντάγματος. Αυτό είναι το «διά ταύτα» της γνωμοδότησης του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος προΐσταται του οικονομικού εγκλήματος.

Η γνωμοδότησή του έρχεται μετά την αντίθετη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους πριν από λίγους μήνες, με αφορμή διατάξεις του νόμου 4174/2013 που προβλέπουν την είσοδο οργάνων φορολογικής διοίκησης στην κατοικία φορολογουμένων με απλή εντολή του εισαγγελέα προκειμένου να διενεργούν ελέγχους και έρευνες για την είσπραξη φόρων.

Μάλιστα, κατά τον κύριο Παντελή, ως κατοικία θεωρείται κάθε χώρος που χρησιμοποιείται για διαβίωση, διαμονή, ακόμη και για εργασία. Στην έννοια αυτή, δε, εμπίπτει τόσο η αμιγής όσο και η μεικτή κατοικία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ