Telegraph: Αυτό είναι το κρητικό χωριό που βυθίζεται σε ένα τεχνητό φράγμα [βίντεο] - iefimerida.gr

Telegraph: Αυτό είναι το κρητικό χωριό που βυθίζεται σε ένα τεχνητό φράγμα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εντυπωσιακά εναέρια πλάνα η βρετανική εφημερίδα Telegraph δείχνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μεσαιωνικό χωριό Σφεντύλι στην Κρήτη, που ολοένα και περισσότερο βυθίζεται από τα νερά του φράγματος Αποσελέμη!

Ο οικισμός βρέθηκε μέσα στον ταμιευτήρα νερού του φράγματος Αποσελέμη και ήδη έχουν αρχίσει να βυθίζονται στη λίμνη τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα.

Ο σχεδιασμός προβλέπει τη σταδιακή βύθιση ολόκληρου του χωριού, που σιγά-σιγά χάνεται από τον χάρτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι κάτοικοι αρνούνται να αφήσουν τον τόπο τους και συνεχίζουν να μένουν κανονικά στα σπίτια τους.

Το όμορφο χωριό, σημειώνει η Telegraph, το οποίο ήταν ο τόπος κατοικίας για περίπου 80 άτομα, είχε επίσης μια βυζαντινή εκκλησία του 14ου αιώνα που ήταν διακοσμημένη με ιστορικές τοιχογραφίες των αδελφών Φωκά.
Ο σκηνοθέτης του βίντεο δήλωσε: «Κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει τη μοίρα του Σφεντυλιού. Το χωριό άντεξε εισβολείς, αλλά φαίνεται ότι δεν θα μπορέσει να αντέξει το πέρασμα της εξέλιξης και της προόδου».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κρήτη μεσαιωνικό χωριό Σφεντύλι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ