«Αυγή»: Ο Παπανδρέου επέλεξε το 2011 την Αλαμουντίν -Πόσο κόστισε η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα - iefimerida.gr

«Αυγή»: Ο Παπανδρέου επέλεξε το 2011 την Αλαμουντίν -Πόσο κόστισε η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο κόστος της επίσκεψης της συζύγου του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν -και προφανώς των δύο δικηγόρων τους οποίους συνοδεύει από το δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers- στην Ελλάδα αναφέρεται δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Το δημοσίευμα επισημαίνει ότι το υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε το ποσό των 10.885,50 ευρώ για αεροπορικά εισιτήρια και την ενοικίαση αυτοκινήτου με οδηγό για τις μετακινήσεις των Αμάλ Αλαμουντίν, Νόρμαν Πάλμερ, Τζέφρι Ρόμπερτσον και Ντέιβιντ Χιλ.

Παράλληλα, η «Αυγή» θέτει κάποια ερωτήματα για την «πρόσκληση» της ελληνικής κυβέρνησης στο δικηγορικό γραφείο Doughty Street Chambers.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Doughty Street Chambers, «το 2011 η ελληνική κυβέρνηση αποτάθηκε στον βρετανικό οίκο, ζητώντας του νομική υποστήριξη στο θέμα της διεκδίκησης των Γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο».

Ομως, κυβερνητικός αξιωματούχος της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα «Αυγή», διαψεύδει τον νομικό οίκο, αποκαλύπτοντας πως «η επαφή του 2011 έγινε από ΜΚΟ της Αυστραλίας ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης», η οποία -όπως ανέφερε ο αξιωματούχος- «ουδέποτε προέκρινε έως τότε τη διεκδίκηση μέσω δικαστικής οδού».

Ωστόσο, ο Ντέιβιντ Χιλ, ο οποίος βρίσκεται στην αποστολή και αναφέρεται στην υπουργική απόφαση, είναι πρόεδρος της διεθνούς επιτροπής, εμμένει στη διεκδίκηση επιστροφής των Γλυπτών διά της δικαστικής οδού και είναι εκείνος που και το 2011 έφερε σε επαφή το συγκεκριμένο νομικό γραφείο με την τότε κυβέρνηση, όπως σημειώνει το δημοσίευμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιπες διεθνείς επιτροπές διεκδίκησης, στην πλειονότητά τους, αποτρέπουν το ενδεχόμενο δικαστικής διαδικασίας.

Ακόμη, όμως, και στην περίπτωση που αλλάξει η ελληνική στάση, καταλήγει η εφημερίδα, «η επιλογή νομικού γραφείου οφείλει να γίνει με διεθνή διαγωνισμό και όχι με απευθείας ανάθεση στο πλαίσιο ενός γεύματος με φόντο την Ακρόπολη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ