Ποιο είναι το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης για το... χρηματισμό βουλευτών [εικόνα] - iefimerida.gr

Ποιο είναι το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης για το... χρηματισμό βουλευτών [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολιτική θύελλα έχει ξεσπάσει μετά τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη σχετικά με τη συγκέντρωση χρημάτων από επιχειρηματίες προκειμένου να βρεθούν οι 180 βουλευτές για την προεδρική εκλογή.

Χωρίς να αποκαλύψει την πηγή των πληροφοριών του, ο Πάνος Σκουρλέτης αναφερόταν ουσιαστικά στο δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας (Kontranews 14/9), η οποία έχει διευθυντή τον Αιμίλιο Λιάτσο και εκδότη τον Γιώργο Κουρή.

«Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180. Έτσι διάβασα», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο δημοσίευμά της η εφημερίδα αναφερόταν στον γάμο του γιου του Σωκράτη Κόκκαλη με την κόρη του εφοπλιστή Μαρτίνου στις Σπέτσες.

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα έγραφε:

«Ερανος μεταξύ κορυφαίων εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου πραγματοποιήθηκε για... "ιερό" σκοπό, όπως δικαιολογήθηκε η απαίτηση για τη σχετική συμβολή του σε αυτόν.

Η δικαιολογία ήταν ότι "τα έχει ανάγκη το κόμμα για ιερό σκοπό", όπου το κόμμα δεν είναι άλλο από τη Νέα Δημοκρατία και ο "ιερός σκοπός" αντιπροσώπευε την αποφυγή πρόωρων εκλογών, οι οποίες θα μπορούσαν να προκληθούν στην περίπτωση που η παρούσα Βουλή δεν θα μπορούσε να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Ποιο είναι το δημοσίευμα που επικαλέστηκε ο Πάνος Σκουρλέτης για το... χρηματισμό βουλευτών [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Σαμαράς: Παράγοντας αποσταθεροποίησης ο Τσίπρας αν δεν τεκμηριώσει τις καταγγελίες του

Να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία καλεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με δήλωσή του, με την οποία χαιρετίζει «την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών». Διαφορετικά, ο κ. Τσίπρας αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές, τονίζει ο πρωθυπουργός.

Η δήλωση του πρωθυπουργού: «Χαιρετίζω την παρέμβαση των Δικαστικών Αρχών για τα άθλια υπονοούμενα του ΣΥΡΙΖΑ περί χρηματισμού βουλευτών. Μόλις προχθές είχα καταγγείλει τον κ. Τσίπρα στη Βουλή για πρωτοφανή απόπειρα τρομοκράτησης του φρονήματος και σπίλωσης της συνείδησης όσων βουλευτών θα ψηφίσουν τον επόμενο Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Καλώ τον κ. Τσίπρα να τεκμηριώσει αμέσως τις καταγγελίες του με ονόματα και στοιχεία. Διαφορετικά, αποκαλύπτεται ως παράγοντας αποσταθεροποίησης και υποκινητής πολιτικής ανωμαλίας, σε κρίσιμες για τον τόπο στιγμές».

Συνέχεια στην κόντρα από τον Σκουρλέτη

Συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις αναφορές του ιδίου σε δημοσίευμα σχετικό με εξαγορά βουλευτών, δίνει ο εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Πάνος Σκουρλέτης απάντησε με τη γνωστή παροιμία «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται» όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού.

Και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις Σαμαρά, ανέφερε: «Εκεί που μας χρώσταγαν, ζητάνε και το βόδι».

Ο Τσίπρας στη Βουλή είχε μιλήσει για πρακτικές του 1965

Την Παρασκευή το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του κατηγόρησε την κυβέρνηση για πρακτικές 1965, όταν μετά την παραίτηση Παπανδρέου σχηματίστηκαν κυβερνήσεις από μέλη της Ενώσεως Κέντρου, παρά τη σφοδρή αντίθεση του αρχηγού της Γεωργίου Παπανδρέου και της πλειοψηφίας των βουλευτών της. Οι πρωθυπουργοί και οι υπουργοί αυτών των κυβερνήσεων, καθώς και οι βουλευτές της Ε.Κ. που τελικά στήριξαν τις εν λόγω κυβερνήσεις χαρακτηρίστηκαν αποστάτες, καθώς υπήρχε η εντύπωση σε πολιτικούς, δημοσιογράφους αλλά και ιστορικούς ότι η στήριξη που παρείχαν δεν πήγαζε από πολιτική ή ιδεολογική συμφωνία, αλλά ήταν προϊόν χρηματισμού και υποσχέσεων για ανάληψη κυβερνητικών αξιωμάτων.

Συγκεκριμένα, ο κ.Τσίπρας ανέφερε από το βήμα της Βουλής: «Θα συνεχίζετε κλείνοντας το μάτι σε πρακτικές που απαξιώνουν και εξευτελίζουν το κύρος και την υπόσταση του κοινοβουλευτισμού; Θα συνεχίσετε μέχρι να παραπέμπετε εν έτει 2014 σε πρακτικές 1965; Αυτό θα κάνετε; Και μάλιστα θα το κάνετε επί τέσσερις συνεχόμενους μήνες; Θα κρατάτε, δηλαδή, δέσμια τη χώρα σε ένα παρατεταμένο και πολωτικό προεκλογικό κλίμα, δέσμια μιας ακατάσχετης προεδρολογίας και ταυτόχρονα και όλο το πολιτικό σύστημα δέσμιο σεναρίων ευτελισμού; Αυτό είναι το σχέδιό σας; Είναι αυτό το σχέδιό σας μόνο και μόνο για να κρατήσετε την εξουσία, να μείνετε ένοικοι στο Μέγαρο Μαξίμου για τέσσερις ακόμα μήνες;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ