Καθοριστικής σημασίας η συμβολή του ΟΤΕ και της COSMOTΕ στην έρευνα «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» - iefimerida.gr

Καθοριστικής σημασίας η συμβολή του ΟΤΕ και της COSMOTΕ στην έρευνα «Επιστροφή στα Αντικύθηρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μεγάλη επιτυχία και την καθοριστική συμβολή της τεχνολογίας ολοκληρώθηκε η α' φάση της ενάλιας έρευνας για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων, με τίτλο «Επιστροφή στα Αντικύθηρα». Στο πλαίσιο της έρευνας που πραγματοποιήθηκε υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και υποστήριξαν ως χορηγοί τηλεπικοινωνιών ο ΟΤΕ και η COSMOTE, έγινε η ανέλκυση χάλκινου δόρατος, χάλκινου δακτυλίου και μολύβδινου στύπου άγκυρας του σκάφους.

Στο νησί των Αντικυθήρων ο ΟΤΕ και η COSMOTE εγκατέστησαν τηλεπικοινωνιακές υποδομές νέας γενιάς, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τηλεπικοινωνιών και προβολής της έρευνας. Οι συγκεκριμένες υποδομές συνέβαλαν στην απρόσκοπτη επικοινωνία των μελών της ερευνητικής ομάδας σε Ελλάδα και εξωτερικό. Οι υποδομές θα παραμείνουν στη διάθεση των κατοίκων της περιοχής και μετά το τέλος της έρευνας.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κωνσταντίνος Τασούλας δήλωσε σχετικά: «Σε μια περίοδο που δίνεται μεγάλη έμφαση στην αναπτυξιακή προσπάθεια της χώρας, μας ικανοποιεί ιδιαίτερα ότι η πολιτεία, ο επιχειρηματικός κόσμος και η επιστημονική κοινότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναδειχθεί ο πολιτισμός, ένα ανεκτίμητο κεφάλαιο για την ανάπτυξη της Ελλάδας. Καθοριστικό ρόλο στην έρευνα αυτή έπαιξε η τεχνολογία. Τα δίκτυα νέας γενιάς του Ομίλου ΟΤΕ εκμηδένισαν τις αποστάσεις, συνδέοντας για πάντα αυτόν τον ιστορικής σημασίας τόπο με ολόκληρο τον κόσμο. Η υψηλή τεχνολογία είναι η κινητήριος δύναμη κάθε σύγχρονης κοινωνίας και οικονομίας».

«Είμαστε υπερήφανοι που συμμετείχαμε στην ενάλια έρευνα στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Χάρη στα δίκτυα νέας γενιάς που εγκατέστησε ο Όμιλος ΟΤΕ στο νησί, έγινε εφικτή η επιτυχία μιας αρχαιολογικής ανασκαφής τόσο σημαντικής για τη χώρα μας και τον κόσμο. Συγχαρητήρια στα μέλη της αποστολής, είναι τιμή μας να συμμετέχουμε σε αυτή την ομάδα!», δήλωσε ο Πρόεδρος του Ομίλου ΟΤΕ κ. Μιχάλης Τσαμάζ.

Η ενάλια ανασκαφή πραγματοποιείται από μια διεθνή ομάδα επιστημόνων, υπό τη διεύθυνση της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, με προϊσταμένη την δρ Αγγελική Γ. Σίμωσι και την τεχνογνωσία του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole της Μασαχουσέτης. Η επόμενη φάση της ενάλιας έρευνας αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Η στολή Exosuit

Τα στελέχη του Ομίλου ΟΤΕ (από αριστερά) Γιώργος Ονόπας, διευθυντής Δικτύου Πρόσβασης Σταθερής και Κινητής, και Πόλλυ Κατσούλη, υποδιευθύντρια Εξωτερικής Επικοινωνίας, ο Μπρένταν Φόλεϊ, επικεφαλής του Ωκεανογραφικού Ινστιτούτου Woods Hole της Μασαχουσέτης, η προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων Αγγελική Γ. Σίμωσι και ο Θεοτόκης Θεοδούλου, επικεφαλής αρχαιολόγος της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων

Η ανέλκυση του χάλκινου δόρατος

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ