Ενας νεκρός από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ -Αισθητός σε Μεξικό, Γουατεμάλα, Χιλή, Ονδούρα, Νικαράγουα και Μπελίσε [εικόνα] - iefimerida.gr

Ενας νεκρός από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ -Αισθητός σε Μεξικό, Γουατεμάλα, Χιλή, Ονδούρα, Νικαράγουα και Μπελίσε [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σεισμός μεγέθους 7,4 βαθμών σημειώθηκε στις 22.30 (τοπική ώρα) σε θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 106 χιλιομέτρων νότια-νοτιοανατολικά του Ουσουλουτάν στο Ελ Σαλβαδόρ ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Παρατηρητήριο των ΗΠΑ.
Το εστιακό βάθος εντοπίσθηκε στα 9 χιλιόμετρα.

Εξ αιτίας του μεγάλου του μεγέθους έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Μεξικό, Γουατεμάλα, Χιλή, Ονδούρα, Νικαράγουα και Μπελίσε, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, φέρεται να διήρκησε πείρ τα 26 δευτερόλεπτα.

Πάντως, αν και το Κέντρο Ειδοποίησης για Τσουνάμι, λόγω του μεγέθους και του μικρού του εστιακού βάθους εξέδωσε προειδοποίηση για απόσταση μέχρι και 300 χλμ από το επίκεντρο (ακτές της Νικαραάγουας, Ονδούρας και Ελ Σαλβαδόρ), ωστόσο τόνισε ταυτόχρονα πως ιστορικά στη συγκεκριμένη περιοχή του Ειρηνικού δεν σημειώνονται τέτοια παλιρροϊκά κύματα.

Προς το παρόν έχει αναφερθεί ο θάνατος ενός ανθρώπου στην περιοχή Σαν Μιγέλ. Σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης Will Salgado, ο νεκρός ήταν μεθυσμένος που κοιμόταν κοντά στο ταχυδρομείο και πέθανε από την κατάρρευση στύλου ηλεκτροδότησης.

Επίσης, ο Salgado ανέφερε ότι από τον σεισμό κατέρρευσε κι ένας άλλος τοίχος στο Δημαρχείο, ύψους 12 μέτρων.

Παράλληλα, έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλά σημεία του Σαν Μιγέλ και άλλων περιοχών στο Ελ Σαλβαδόρ, ενώ οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Ενας νεκρός από τον σεισμό 7,4 Ρίχτερ στο Ελ Σαλβαδόρ -Αισθητός σε Μεξικό, Γουατεμάλα, Χιλή, Ονδούρα, Νικαράγουα και Μπελίσε [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Ο σεισμογράφος την ώρα που καταγράφει τη δόνηση στο Εθνικό Σεισμολογικό Κέντρο του Ελ Σαλβαδόρ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ