Ο Ζακ Ατταλί πραγματικά εκπλήσσει: Εξηγεί ποια είναι τα βήματα για να γίνει κάποιος ζεν - iefimerida.gr

Ο Ζακ Ατταλί πραγματικά εκπλήσσει: Εξηγεί ποια είναι τα βήματα για να γίνει κάποιος ζεν

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα απρόσμενο βιβλίο του Ζακ Ατταλί κυκλοφορεί αυτές τις ημέρες στη Γαλλία και εκπλήσσει. Ο πολιτικός αναλυτής, άλλοτε σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν, εξηγεί πώς βρήκε την εσωτερική ηρεμία και ποιό δρόμο ακολούθησε.


Το βιβλίο έχει τίτλο «Γίνε ο εαυτός σου» -« Devenir soi » και ο συγγραφέας μίλησε στο Paris Match.

Ο Ζακ Ατταλί πραγματικά εκπλήσσει: Εξηγεί ποια είναι τα βήματα για να γίνει κάποιος ζεν | iefimerida.gr 0


«Πριν από έξι χρόνια έκανα ολοκληρωτική στροφή στη ζωή μου. Η απόλυτη λογική, έφτασε στα όριά της. Ταξίδεψα διαφορετικά, πήγα στην Ινδία, ανακάλυψα άλλους πολιτισμούς, καθηγητές, γκουρού και μπήκα στον κόσμο της περισυλλογής» αναφέρει.


«Ο καθένας μπορεί να βρει το δρόμο του. Σε όλους συνιστώ να ανακαλύψουν τον εαυτό τους. Για να το πετύχουν, χρησιμοποιώ μια μεταφορά: απoσυνδεθείτε.


Για να αποσυνδεθεί κανείς από το εξωτερικό περιβάλλον, προτείνω απλές τεχνικές: κάντε θεραπείες σιωπής, κλείστε τα μάτια για μια στιγμή, αναπνεύστε αλλιώς. Υπάρχουν και άλλα βήματα, σε πέντε επίπεδα, τα οποία εξηγώ μέσα στο βιβλίο μου».


«Εγώ καθημερινά κάνω επτά λεπτά περισυλλογής, όπου κι αν βρίσκομαι. Εχω αφήσει γένια, το look μου δείχνει πιο χαλαρό, αποτελεί μέρος της πορείας που διανύω. Τα χρόνια περνούν γρήγορα. Είναι επείγον και πρέπει να βιαστώ. Ξέρω όμως ότι πρέπει να απαλλαγώ από τις σκουριές της κοινωνίας και των κωδικών της.
Στο βιβλίο μου εξηγώ πώς ο Γκάντι, ο Στηβ Τζομπς, ο Βούδας, ο Πικάσο, η Μάργκαρετ Θάτσερ κατόρθωσαν να «ξεκολλήσουν» από τον κοινωνικό τους περίγυρο και να γίνουν ο εαυτός τους. Το πολιτικό πρόσωπο που θαυμάζω περισσότερο είναι ο Γκορμπατσόφ. Εγινε ο εαυτός του ξεκολλώντας από ένα ολόκληρο σύστημα και αλλάζοντας την ιστορία».


«Το να κάνεις περισυλλογή δεν είναι μια πολυτέλεια πλουσίων. Πρόκειται για τεχνικές εν πλήρη συνειδήσει. Θα έλεγα, πρόκειται για λαϊκή περισυλλογή, σε αντιδιαστολή με την θρησκευτική περισυλλογή. Το κάνουν και οι πιο φτωχοί άνθρωποι σε ολόκληρη την Ανατολή. Γι'αυτούς είναι ένας τρόπος να κρατήσουν απόσταση από τις υλικές φιλοδοξίες. Αυτό βοηθάει την πορεία για να βρει κανείς τον εαυτό του, να γίνει ο εαυτός του.
Ας σημειωθεί ότι ο Ζακ Ατταλί είναι σήμερα πρόεδρος της εταιρείας Planet Finance.

Ο Ζακ Ατταλί πραγματικά εκπλήσσει: Εξηγεί ποια είναι τα βήματα για να γίνει κάποιος ζεν | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ