Wall Street Journal: Η Ελλάδα, αν φύγει από το ΔΝΤ, να δεχθεί την προληπτική πίστωση - iefimerida.gr

Wall Street Journal: Η Ελλάδα, αν φύγει από το ΔΝΤ, να δεχθεί την προληπτική πίστωση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με την ιδέα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για «προληπτική υποστήριξη» της Ελλάδας συντάσσεται η Wall Street Journal.


Η εφημερίδα σε δημοσίευμά της υποστηρίζει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει ως απόθεμα τα 16 δις. που έχει να λάβει από το ΔΝΤ ως το 2016. Να το κάνει αυτό για προληπτικούς λόγους και να τα χρησιμοποιήσει αν υπάρξει ανάγκη.

Και εξηγεί ότι αυτό θα βοηθήσει την Ελλάδα να έχει καλύτερη πρόσβαση στην αγορά ομολόγων και να κερδίσει χαμηλότερα επιτόκια.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι τα 16 δις. μπορεί να φανούν χρήσιμα στην Ελλάδα και να βοηθήσουν να δηλώσει συμμετοχή στο πρόγραμμα αγοράς καλυμμένων ομολόγων και ABS της ΕΚΤ, παίρνοντας έτσι πιο φθηνή ρευστότητα.

Η εφημερίδα, όμως δεν κάνει αναφορά στους όρους με τους οποίους θα μπορούσε το ΔΝΤ να διαθέσει αυτή την προληπτική γραμμή πίστωσης. Δεν αναφέρει πιο θα είναι το αντάλλαγμα που πρέπει να δώσει η Ελλάδα, πράγμα που αποτελεί και την ουσία της υπόθεσης.
Γιατί χωρίς δεσμεύσεις, η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να αποδεχθεί την προληπτική κάλυψη. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ