Η απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ στο επίκεντρο του Eurogroup - iefimerida.gr

Η απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ στο επίκεντρο του Eurogroup

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ψηλά στην ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup στο Λουξεμβούργο θα είναι το θέμα της Ελλάδας.

Ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης αναμένται να ενημερώσει τους εταίρους για την πρόοδο της πέμπτης αναθεώρησης του ελληνικού προγράμματος, αλλά και για τις συζητήσεις που είχε στην Ουάσιγκτον με τη διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ για τη μετεξέλιξη της σχέσης του Ταμείου με τη χώρα μας.
Παράλληλα, οι επικεφαλής της Τρόικα, Ντέκλαν Κοστέλο (ΕΕ), Κλάους Μαζουχ (ΕΚΤ) και Ρίσι Γκογιάλ (ΔΝΤ) θα μιλήσουν στη συνεδρίαση για τις έως τώρα επαφές τους με την ελληνική κυβέρνηση και φυσικά για τις βασικότερες εκκρεμότητες ως προς το πρόγραμμα και το χρονοδιάγραμμα.

Πάντως το Eurogroup αναμένεται να ξεκαθαρίσει ότι ενδεχόμενη απεμπλοκή της Ελλάδας από το ΔΝΤ πρέπει να γίνει με τρόπο που δεν θα επιτρέψει σε σπεκουλαδόρους να αμφισβητήσουν την ικανότητα της χώρας να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες στο μέλλον. Στο θέμα αναμένεται να αναφερθεί και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερουν Νταισελμπλουμ στην συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει της συνεδρίασης.

Από την πλευρά του, ο ελληνας υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ξεκαθαρίσει σήμερα στους ομολόγους του πως όλα τα βήματα της εξόδου της Ελλάδαςαπό το Ταμείο θα γίνουν σε απόλυτη συνεννόηση με τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας χωρίς αιφνιδιασμούς. Θα επαναλάβει δε τη χθεσινή αναφορά κυβερνητικού στελέχους από την Ουάσιγκτον ότι «σε αυτή την διαπραγμάτευση υπάρχουν πολλοί πρωταγωνιστές, οι οποίοι στο τέλος πρέπει να είναι όλοι ευχαριστημένοι».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ