Καλπάζει το αντιευρωπαϊκό κόμμα στη Βρετανία -Το 25% στηρίζει το UKIP - iefimerida.gr

Καλπάζει το αντιευρωπαϊκό κόμμα στη Βρετανία -Το 25% στηρίζει το UKIP

Καλπάζει το αντιευρωπαϊκό κόμμα στη Βρετανία -Το 25% στηρίζει το UKIP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητική άνοδο παρουσιάζει το αντιευρωπαϊκό, αντιμεταναστευτικό κόμμα στη Βρετανία. Το 25% των κατοίκων της χώρας υποστηρίζει το UKIP, το οποίο κέρδισε πριν λίγες ημέρες την πρώτη του έδρα στο κοινοβούλιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Mail on Sunday.

Αν αυτές οι τάσεις διατηρηθούν τότε το κόμμα που αντιτίθεται στην παραμονή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, «ενδέχεται να κερδίσει έως και 128 έδρες» στις γενικές εκλογές του Μαΐου του 2015, εκτίμησε ο Τζον Κέρτις καθηγητής πολιτικών επιστημών στο πανεπιστήμιο Στράθκλαϊντ.

Το συντηρητικό κόμμα του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα συγκεντρώνουν το 31% των προτιμήσεων. Οι Φιλελεύθεροι –Δημοκράτες, που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό, κερδίζουν το 8% στην πρόθεση ψήφου. Τη δημοσκόπηση διενήργησε το ινστιτούτο Survation την Παρασκευή σε δείγμα 1.003 ανθρώπων.

Μια άλλη δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα The Observer τοποθετεί τους Εργατικούς στο 35%, τους Συντηρητικούς στο 28%, το UKIP στο 17% και τους Φιλελεύθερους-Δημοκράτες στο 9%.

Κάποιοι συντηρητικοί βουλευτές έχουν ζητήσει συμφωνία με το UKIP για τις περιφέρειες στις οποίες το κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει τους Εργατικούς, εκτιμώντας ότι αν δεν γίνει αυτό θα σημάνει «τη σίγουρη αλληλοεξόντωση» των δύο κομμάτων καθώς οι ψηφοφόροι θα διχαστούν.

Ομως ο Φάρατζ εμφανίστηκε αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, δηλώνοντας το Σάββατο ότι το UKIP «δεν είναι μια διαφωνούσα συνιστώσα» του συντηρητικού κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ