Η Μαλάλα κινδυνεύει ακόμη -Νέες απειλές για τη ζωή της 17χρονης που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης - iefimerida.gr

Η Μαλάλα κινδυνεύει ακόμη -Νέες απειλές για τη ζωή της 17χρονης που πήρε το Νόμπελ Ειρήνης

Η Μαλάλα κινδυνεύει ακόμη -Νέες απειλές για τη ζωή της 17χρονης που πήρε το Νόμπ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο κόσμος όλος ξέρει την ιστορία της. Τιμήθηκε για τη γενναιότητά της και την εκστρατεία που κάνει προκειμένου κάθε κορίτσι να έχει το δικαίωμα να πάει στο σχολείο. Ακόμη όμως και μετά από το Νόμπελ Ειρήνης, η Μαλάλα Γιουσαφζάι δέχεται απειλές.

Η 17χρονη Πακιστανή έγινε την Παρασκευή το νεαρότερο άτομο που τιμάται με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο απονεμήθηκε στην ίδια και στον Ινδό ακτιβιστή Κάιλας Σατιάρτι. Ομως, λίγες ώρες αργότερα, μία οργάνωση απείλησε ξανά τη ζωή της. Πρόκειται για την Τζαμάατ ουλ Αχραρ, η οποία αποσχίσθηκε τον Αύγουστο από τους Πακιστανούς Ταλιμπάν της οργάνωσης Τεχρίκ-ε-Ταλιμπάν (TTP).

Μέσω του λογαριασμού της στο Twitter, η οργάνωση απείλησε την Μαλάλα με «κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το μήνυμα.

«Πρόσωπα όπως η Μαλάλα θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν αποθαρρυνόμαστε από την προπαγάνδα (των απίστων). Εχουμε ετοιμάσει κοφτερά και γυαλιστερά μαχαίρια για τον εχθρό του Ισλάμ», ανέφερε στο Twitter ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Εχσανουλάχ Εχσάν.

«Η Μαλάλα μιλά τόσο πολύ κατά των όπλων και των ένοπλων συγκρούσεων. Δεν γνωρίζει ότι ο ιδρυτής του βραβείου Νόμπελ της ήταν ο εφευρέτης των εκρηκτικών;», διερωτήθηκε ο Εχσάν.

Η 17χρονη Πακιστανή δέχθηκε το 2012 δολοφονική επίθεση από τους Ταλιμπάν, επειδή ήταν κορίτσι και πήγαινε σχολείο. Εδωσε για μήνες «μάχη» για τη ζωή της και από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε μία εκστρατεία για το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ