Ταβανόπροκα Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Μας υπαγόρευσαν το πρώτο Μνημόνιο! - iefimerida.gr

Ταβανόπροκα Βενιζέλου κατά Παπανδρέου: Μας υπαγόρευσαν το πρώτο Μνημόνιο!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Βόμβα» μεγατόνων έριξε από τη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς κατά του προκατόχου του στο ΠΑΣΟΚ και πρώην Πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.

«Το πρώτο Μνημόνιο είχε πράγματι κενά. Μας το υπαγόρευσαν!» αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης από του βήματος της Βουλής. Δίνοντας έτσι συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Γιώργο Παπανδρέου, όπως έδειξε και χθες, στην εκρηκτική συνεδρίαση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ.

«Ναι, υπογράψαμε στην αρχή ένα πρώτο πρόγραμμα που είχε κενά. Μας το υπαγόρευσαν μέσα σε συνθήκες έκτακτες και πιεστικές. Το διορθώσαμε, το βελτιώσαμε» είπε με έμφαση.

Προανήγγειλε για «ριζοσπαστική λύση» για τα «κόκκινα» δάνεια

χρέος, με τα 80 δισεκατομμύρια των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που είναι και επιχειρηματικά και στεγαστικά και καταναλωτικά;» Ως κεφάλαιο του συμφωνημένου σχεδίου της συμφωνίας εξόδου από την κρίση εμείς θα παρουσιάσουμε λύση για όλα τα «κόκκινα» δάνεια, η οποία θα είναι ριζοσπαστική στην πράξη, όχι στα λόγια. Διότι αυτό περιμένει να ακούσει ο πολίτης: Όχι τη «μυθολογία» περί του ποιος πήρε ποιο δάνειο από ποιον, αλλά τι γίνεται με το δικό του δάνειο, τη δική του επιχείρηση, τη δική του οικογένεια, τους δικούς του εργαζόμενους».Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποκάλυψε στη συνέχεια της ομιλίας του και ως απάντηση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο ότι η κυβέρνηση θα δώσει «ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια». Μάλιστα επεσήμανε ότι αυτή θα είναι «μέρος του συμφωνημένου σχεδίου εξόδου από την κρίση».
«Τι είναι αυτό που ενδιαφέρει τον κόσμο; Η συνωμοσιολογία, η σκανδαλολογία, ή το τι θα γίνει με το ιδιωτικό είπε απευθυνόμενος στον κ. Καμμένο ο κ. Βενιζέλος στην παρέμβασή του και προανήγγειλε την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια: «

Ποιοι επιχειρηματίες τροφοδοτούν τη διαπλοκή

Επιπλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, παρεμβαίνοντας στην συζήτηση περί διαπλοκής που ξεκίνησε από τον ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αναγνώρισε πως υπάρχουν οι επιχειρηματίες που θέλουν το καλό της χώρας, καθώς διατηρούν τα συμφέροντά τους εντός της Ελλάδας, αλλά υπάρχει και η «ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν τα assets στην Ευρώπη, ή σε χώρες άγνωστες, τα λεφτά τους στο εξωτερικό και τις ζημιές τους στην Ελλάδα. Αυτοί τροφοδοτούν τα μεγάλα πολιτικά παιχνίδια - και με δημοσιεύματα. Ψάξτε να βρείτε ποιοί είναι οι μεν και οι δε» είπε με νόημα ο κ. Βενιζέλος.
Κατέληξε δε υπογραμμίζοντας: «Υπάρχει ευθύνη όσων εκφράζονται ως πολιτικές ηγεσίες ενώπιον του λαού. Ο λαός δεν πρέπει να προσβάλλεται στον πυρήνα της ευφυΐας και του ενστίκτου επιβίωσης που έχει. Και επειδή έχει ευφυΐα και ένστικτο, είμαι βέβαιος πως θα ανακοπεί κάθε κύμα ανευθυνότητας, τόσο μέσα στην Βουλή όσο κι απ' έξω».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ