Στο ΠΑΣΟΚ παραδέχονται: Δεν θα ζητήσουν υπογραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δανειστές μας - iefimerida.gr

Στο ΠΑΣΟΚ παραδέχονται: Δεν θα ζητήσουν υπογραφές από τον ΣΥΡΙΖΑ οι δανειστές μας

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα ζητήσουν οι δανειστές μας υπογραφή από τον ΣΥΡΙΖΑ για το Μνημόνιο παραδέχθηκαν – για πρώτη φορά - παράγοντες του ΠΑΣΟΚ, καθώς μέχρι σήμερα ήταν ένα από τα αντεπιχειρήματα της συγκυβέρνησης στα τηλεοπτικά πάνελ.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ωστόσο ότι «αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνεχίσει στην ίδια τακτική, δημιουργεί συνθήκες στην αγορά που καθιστούν πολύ δύσκολη τη διαπραγμάτευση».
Ως προς το αν απαιτείται συναίνεση για τη συμφωνία εξόδου από την κρίση απαντούσαν: «Αν κάνουμε μια συμφωνία για το χρέος, θα λέει ο καθένας ότι θα την ακυρώσει;».
Παράγοντες της Χ. Τρικούπη σε συζήτηση που έκαναν με δημοσιογράφους μετά το πέρας της ομιλίας Βενιζέλου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επιχειρούσαν να περάσουν κλίμα ενότητας στο κόμμα.
«Όλα απαντήθηκαν και είναι όλοι συσπειρωμένοι σαν μια γροθιά, όλοι δίνουμε αυτήν τη στιγμή τη μάχη για την τριήμερη συζήτηση» έλεγαν χαρακτηριστικά.
Ως προς την πιθανότητα πρόωρων εκλογών, οι ίδιοι παράγοντες εξηγούσαν ότι το ΠΑΣΟΚ «ποτέ δεν έχει πει ότι είναι δεδομένες οι 180 ψήφοι, αλλά όμως μπορεί και πρέπει να συγκεντρωθούν».

Εξέφραζαν δε την ελπίδα ότι «υπάρχουν βουλευτές από τις τάξεις των ανεξάρτητων και από τα μικρότερα κόμματα της αντιπολίτευσης που θα διαμορφώσουν την ψήφο τους ως προς την προεδρική εκλογή σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη συμφωνία για την έξοδο από την κρίση, το μνημόνιο και την τρόικα, στο διάστημα έως και την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας».
Στη συζήτηση στην Βουλή για την διαδικασία παροχής ψήφου εμπιστοσύνης, θα μιλήσει ο γραμματέας της ΚΟ Παναγιώτης Ρήγας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος θα είναι ο Γιάννης Κουτσούκος, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα κάνει την ομιλία του την Παρασκευή, στο κλείσιμο της τριήμερης διαδικασίας.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ