Οι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα για μαλλιά - iefimerida.gr

Οι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα για μαλλιά

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ryan, Mossa, Mohamad, Robert, Zaheer, Elie. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα ασθενών που βρίσκονται στο ιατρικό αρχείο όσων κατέφυγαν από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα για μεταμόσχευση μαλλιών στη μεγάλη κλινική της Αθήνας, την Advanced Hair Clinics.

Ενώ ο κλάδος της δημόσιας υγείας περνάει κρίση, η μεταμόσχευση μαλλιών ανθίζει προσελκύοντας στη χώρα μας τουρίστες από την Αμερική μέχρι την Ασία αλλά και οικονομικούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα και θέλουν να επενδύσουν σε μια πιο νεανική εμφάνιση.

Γιατί κερδίζει έδαφος η μεταμόσχευση μαλλιών

Οι τουρίστες προτιμούν την Ελλάδα για μαλλιά | iefimerida.gr 0

Όπως εξηγεί ο δρ Αναστάσιος Βεκρής, πλαστικός χειρουργός με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας χειρουργικής Αποκατάστασης Μαλλιών και πρόεδρος της κλινικής Advanced Hair Clinics με την σύγχρονη τεχνική FUE δεν είναι τυχαίο που η Αθήνα τείνει να γίνει πόλος έλξης για ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν περισσότερα μαλλιά. Ο ίδιος παρατηρεί τα τελευταία χρόνια αύξηση της προσέλευσης. «Το ενδιαφέρον έρχεται όταν προσφέρεις κάτι ανταγωνιστικό σε καλές τιμές. Για παράδειγμα, η μέθοδος FUE που εφαρμόζουμε είναι ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο. Είναι ελάχιστα τραυματική, δεν αφήνει σημάδια όπως άλλες μέθοδοι και προσφέρει το φυσικό αποτέλεσμα που θέλουν όλοι. Άλλες τεχνικές π.χ. η FUT ή Strip που δυστυχώς χρησιμοποιούνται ακόμη αφήνουν αντιαισθητικές ουλές. Αντίθετα η FUE προσφέρει φυσικό αποτέλεσμα και η φύτρωση μαλλιών σε ένα χρόνο μπορεί να αγγίξει το 98%».

Μια μεγάλη μερίδα οικονομικών μεταναστών που στρέφονται στη μεταμόσχευση μαλλιών προέρχονται από χώρες της Ασίας, όπου τα μαλλιά παίζουν σημαντικό ρόλο ακόμα και στο να «βρουν νύφη». Οι επίδοξοι γαμπροί στέλνουν φωτογραφίες τους με email στη γενέτειρά τους και το συνοικέσιο κλείνεται. Προϋπόθεση; Τα πυκνά μαλλιά και γένια.

Η μεταμόσχευση μαλλιών με την σύγχρονη μέθοδο FUE έχει προσελκύσει και διάσημους ποδοσφαιριστές, όπως τον Γουέιν Ρούνεϊ, που μέσα σε 2 χρόνια περίπου η κώμη του έγινε πιο πλούσια. Δημόσια πρόσωπα όπως εκείνος συνέβαλαν στο να μη διστάζει τόσο πολύ ο κόσμος να κάνει μεταμόσχευση μαλλιών. Ο δρ Βεκρής προσθέτει: «Το πλεονέκτημα είναι ότι η μεταμόσχευση καταφέρνει αυτό που δεν επιτυγχάνει η φαρμακευτική αγωγή: προσφέρει σε κάποιον αποκατάσταση μαλλιών σε περιοχές από τις οποίες κάποια στιγμή τα έχασε».

Οι εξελιγμένες τεχνικές και η προβολή της FUE είναι ο λόγος που η μεταμόσχευση μαλλιών μέσα στην κρίση σημείωσε άνοδο στην Ευρώπη της τάξης του 39% τη διετία 2010-2012. Ο γιατρός καταλήγει: «Τα μαλλιά μας κάνουν να φαινόμαστε πιο νέοι. Μας χαρίζουν αυτοπεποίθηση και είναι μέρος της δύναμής μας, ακόμα και συμβολικά, γι' αυτό δεν είναι τυχαίο που υπάρχουν τόσοι μύθοι για τα μαλλιά».

Μάθετε για τη μεταμόσχευση μαλλιών

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ