Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σωλήνα όλμου - iefimerida.gr

Τραγωδία στο Βόλο: Τρεις στρατιώτες νεκροί από έκρηξη σωλήνα όλμου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα τραγωδία με τρεις στρατιώτες νεκρούς (πρόκειται για δύο ΕΠΟΠ κι έναν οπλίτη θητείας) και έναν βαρύτατα τραυματισμένο υπολοχαγό σε πεδίο βολής του Βόλου. Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν έσκασε βλήμα μέσα σε σωλήνα εκτόξευσης όλμου, κατά τη διάρκεια άσκησης στο πεδίο βολής Γλαφυρών Βόλου.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες όλα ξεκίνησαν όταν διερράγη ο σωλήνας του όλμου 81 mm, κατά την εκτέλεση βολών με βαρέα όπλα.

Αυτή την ώρα μεταβαίνουν στον τόπο του δυστυχήματος ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννης Λαμπρόπουλος και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος ζήτησε από τον αρχηγό ΓΕΣ την ταχύτερη δυνατή διερεύνηση των αιτίων της πρωτοφανούς τραγωδίας, ενώ με απόφασή του κηρύσσεται τριήμερο πένθος στις ένοπλες δυνάμεις.

Αβραμόπουλος: Είναι πρωτοφανές, είμαστε συγκλονισμένοι -Επεσαν πάνω στο καθήκον

Το απόγευμα της Τρίτης ο υπουργός Αμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, αναφερόμενος στην τραγωδία, έκανε λόγο για «πρωτοφανές περιστατικό στην ιστορία των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων»

Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε από τη Βουλή ότι «Εγώ και το στράτευμα είμαστε συγκλονισμένοι, είναι πρωτοφανές» για να συμπληρώσει «Επεσαν στην ώρα του καθήκοντος γιατί και η άσκηση είναι καθήκον, όχι μόνο το καθήκον σε περίοδο πολέμου».Ο υπουργός σημείωσε ότι «θα σταθούμε όλοι δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων» και πρόσθεσε ότι διερευνούνται τα αίτια του δυστυχήματος και θα δοθούν οι απαντήσεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ δυστύχημα όλμος νεκροί στρατιώτες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ