Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση -Η Τρόικα πιέζει για ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων - iefimerida.gr

Εμπλοκή στη διαπραγμάτευση -Η Τρόικα πιέζει για ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πιο σοβαρή απ' ότι φαινόταν είναι τελικά η εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς ενώ ο κυβερνητικός σχεδιασμός αφορά στην παρούσα φάση μόνο τα επιχειρηματικά δάνεια, οι εκπρόσωποι των δανειστών πιέζουν για συνολική ρύθμιση, που θα αφορά και στα δάνεια των νοικοκυριών.

Πέρα από την προφανή δυσκολία, που έγκειται στην διεύρυνση των παραγόντων οι οποίοι πρέπει να ληφθούν υπόψιν, είναι πλέον ηλίου φαεινότερο ότι το σχετικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να πάει στη Βουλή εντός των επόμενων ημερών, όπως άφηνε να εννοηθεί το υπουργείο Ανάπτυξης και το ζητούμενο είναι, πια, εάν θα προλάβει να φτάσει το πλαίσιο προς ψήφιση πριν επιστρέψουν οι επικεφαλής της Τρόικα στις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αξιωματούχο, που συμμετείχε στην τελευταία σύσκεψη με την Τρόικα, «χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά», αφού οι εκπρόσωποι των δανειστών επισημαίνουν ότι στη σχεδιαζόμενη παρέμβαση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια- που ως γνωστόν «ακουμπά» και στις οφειλές προς Ταμεία και εφορίες- θα πρέπει να «κουμπώνει» και το πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια των νοικοκυριών, που σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, θα ερχόταν σε δεύτερη φάση.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον προγραμματισμό της Αθήνας, το πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια θα έχει έκτακτο χαρακτήρα, δηλαδή θα είναι δίκαιο κρίσης, υπό την έννοια ότι το «παράθυρο» για να υπαχθεί κάποιος θα μείνει ανοικτό για μια διετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ τρόικα δανειστές κόκκινα δάνεια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ