Βενιζέλος: «Δεν θα πάρουμε νέα εισπρακτικά μέτρα» - iefimerida.gr

Βενιζέλος: «Δεν θα πάρουμε νέα εισπρακτικά μέτρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για προγραμματισμένες «θεσμικές συζητήσεις» με την Τρόικα προκειμένου να συμφωνηθούν τα οικονομικά δεδομένα για την κατάρτιση του νέου πρϋπολογισμού μίλησε, στη σημερινή συνέντευξη τύπου, ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ρήξη με τα στελέχη της, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την 6η δόση.

«Οι συζητήσεις που έγιναν ήταν πολύωρες, αλλά σε πάρα πολύ φιλικό κλίμα», είπε ο κ. Βενιζέλος. «Όλα όσα αναγράφηκαν από χτες το βράδυ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» τόνισε και είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπήρξε καμία διακοπή των διαπραγματεύσεων», απλώς συνεχίστηκαν «σε μικρότερη σύνθεση» όπως είχε προγραμματιστεί.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι είχε προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος συζητήσεων χτες και ο επόμενος κύκλος να ξεκινήσει σε δέκα ημέρες, στις 14 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να καταρτιστεί το προσχέδιο του προϋπολογισμού. Μίλησε όμως για «βαθύτατα πολιτικά θέματα» που δεν μπορούν να επιλυθούν απλώς σε τεχνικό επίπεδο.

Ο κ. Βενιζέλος εξήρε το επίπεδο των στελεχών της τρόικας και αναφέρθηκε στην πολύ σημαντική βοήθεια της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για να βγει η χώρα από την κρίση.

Υφεση στο 5%

«Το μεγάλο θέμα είναι η ύφεση», είπε ο κ. Βενιζέλος, και τόνισε ότι η ύφεση τελικά θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο και θα κινηθεί στο 5%. Σε ερώτηση όμως αν για όλα φταίει η ύφεση, απέρριψε αυτήν την υπόθεση λέγοντας ότι «έχουμε και θέματα δικά μας».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος απαρίθμησε τις διαρθρωτικές αλλαγές (νέο μισθολόγιο, άνοιγμα επαγγελμάτων, υγεία, νέο φορολογικό νομοσχέδιο, κοκ) που προωθεί η κυβέρνηση εντός του τρέχοντος έτους και τόνισε ότι αυτές αποτελούν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης με στόχο την αλλαγή του οικονομικού μοντέλου και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, «οι διαρθωτικές αλλαγές έχουν εμβληματικό χαρακτήρα», αφού ειναι πολύ σημαντικό «να δείξουμε στους εταίρους ότι κρατάμε τη σημαία των διαρθρωτικών αλλαγών πολύ ψηλά».

Δεν θα πάρουμε νέα εισπρακτικά μέτρα

«Δεν τίθεται ζήτημα για πρόσθετα εισπρακτικά μέτρα» ξεκαθάρισε ο κ. Βενιζέλος αλλά «πρέπει να εφαρμόσουμε τα ήδη ψηφισμένα μέτρα».

Αναφερόμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι πάντα ανοικτή σε καλές ιδέες, και κάλεσε σε συστράτευση, υπομονή και πειθαρχία «για να βγούμε από τον κυκλώνα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ