Κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ την Κυριακή - iefimerida.gr

Κρίσιμη συνάντηση Χαρδούβελη - Λαγκάρντ την Κυριακή

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την Κυριακή προγραμματίστηκε η συνάντηση μεταξύ στον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, καθώς εξ αιτίας της διαδικασίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ο κ. Χαρδούβελης δεν μπορεί να είναι παρών από την Παρασκευή στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που τα τελευταία δύο χρόνια η Ελλάδα εκπροσωπείται στις συνόδους του ΔΝΤ από υπουργό Οικονομικών.

Κατά τα άλλα, σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Οικονομικών, ο υπουργός θα συναντηθεί με κυρία Λαγκάρντ στις 12.15 το μεσημέρι-τοπική ώρα (19.15-ώρα Ελλάδος),με αντικείμενο όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την Ελλάδα όπως το χρέος, η αξιολόγηση της τρόικας, το δημοσιονομικό κενό για το 2015 καθώς και η επόμενη μέρα μετά τη λήξη του Μνημονίου στα τέλη του έτους. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Οικονομικών θα επιχειρήσει να πείσει την ηγεσία του ΔΝΤ ότι δεν είναι αδύνατον να παρουσιαστεί και ως επιτυχία το δημοσιονομικό πρόγραμμα του Ταμείου και πως θα μπορούσε να επιχειρηθεί μέσα στο 2015 η αποχώρησή του από τη χώρα μας.

Την Πέμπτη, η Κριστίν Λαγκάρντ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να ερωτηθεί για τις προοπτικές του ελληνικού προγράμματος, ενώ θα ακολουθήσει την Παρασκευή ο Πολ Τόμσεν, ο οποίος θα μιλήσει -με την ιδιότητα του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα Ταμείου- για την τρέχουσα αξιολόγηση της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ