Τα «κόκκινα δάνεια» προκάλεσαν εμπλοκή με την τρόικα - Δεν συμφωνήσαμε αλλά δεν... καταλήξαμε κιόλας λέει παράγοντας του Ανάπτυξης - iefimerida.gr

Τα «κόκκινα δάνεια» προκάλεσαν εμπλοκή με την τρόικα - Δεν συμφωνήσαμε αλλά δεν... καταλήξαμε κιόλας λέει παράγοντας του Ανάπτυξης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με... χρησμό που θα ζήλευε η Πυθία, απάντησε ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης μετά την τετράωρη σύσκεψη που είχε η ηγεσία του ΥΠΑΝ με την τρόικα με αντικείμενο τα κόκκινα δάνεια.
«Δεν υπήρξε σημείο διαφωνίας αλλά δεν καταλήξαμε» είπε, δείχνοντας πως οι εκπρόσωποι των πιστωτών μας δεν είναι ικανοποιημένοι..

Η εμπλοκή φαίνεται να εδράζεται σε δύο παράγοντες:
- Αφενός στις περαιτέρω διασφαλίσεις που ζητά η τρόικα, Όπως αποκάλυψε ο ίδιος παράγοντας αποκάλυψε, οι τροϊκανοί ζήτησαν από τους παρόντες υπουργούς (Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και Εργασίας Γιάννη Βρούτση) να ζητούν «επιπλέον διασφαλίσεις και επιπλέον ελέγχους στο πλαίσιο της ρύθμισης των κόκκινων δανείων για τους πολύ μεγάλους οφειλέτες - οφειλέτες δεκάδων εκατομμυρίων».
- Αφετέρου στις διευκρινίσεις που ζητούν ως προς την δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων.
Το θέμα παραπέμφθηκε σε συναντήσεις τεχνικών κλιμακίων και όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να κλείσει η συμφωνία μέχρι αύριο που φεύγει η τρόικα από την Αθήνα. Εφόσον υπάρξει συμφωνία θα προωθηθεί με την διαδικασία του επείγοντος νομοθετική ρύθμιση.
«Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται» ήταν το εύγλωττο σχόλιο ανώτατου στελέχους του υπουργείου Εργασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ