Απάντηση Τσίπρα σε Σαμαρά: Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα -Κάντε εκλογές και μην.... τρολάρετε - iefimerida.gr

Απάντηση Τσίπρα σε Σαμαρά: Ιδού η κάλπη ιδού και το πήδημα -Κάντε εκλογές και μην.... τρολάρετε

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δική του απάντηση στα «πυρά» που εκτόξευσε ο Αντώνης Σαμαράς κατά του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Φεστιβάλ Νεολαίας στην Πανεπιστημιούπολη, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.Με ορίζοντα τη συζήτηση που αναμένεται να ξεκινήσει στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως:«Την ψήφο εμπιστοσύνης δεν την δίνουν οι κυβερνήσεις στον εαυτό τους.Την ψήφο εμπιστοσύνης την δίνει ο λαός», είπε και πρόσθεσε ότι «την δίνει ανοιχτά και καθαρά, μέσα από τις εκλογές».

Σφυροκοπώντας τη δικομματική, ο κ. Τσίπρας επέμεινε πως «αν θέλουν όντως ψήφο εμπιστοσύνης, αν διεκδικούν ψήφο εμπιστοσύνης, αν έχει κάποιο νόημα γι' αυτούς η εμπιστοσύνη του λαού, ξέρουν το δρόμο:Ιδού η κάλπη, ιδού και το πήδημα».

Το δίλημμα: Μνημόνιο ή πρόγραμμα Θεσσαλονίκης

Στην πρώτη μετά τη ΔΕΘ ομιλία του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άδραξε την ευκαιρία και εξήγησε ότι το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης θα είναι «ο κορμός των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας που θα συγκροτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αμέσως μετά την ισχυρή εντολή του λαού μας», ενώ δίνοντας στην ομιλία του προεκλογική χροιά σημείωσε ότι «στο δίλημμα: Μνημονιακό καθεστώς ή πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.Ο λαός μας θα δώσει στις κάλπες σαφή και ξάστερη απάντηση, με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναφερόμενος δε στο μπαράζ νομοθετικών πρωτοβουλιών, τόνισε ότι «έχουμε ήδη μετατρέψει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης σε νομοσχέδια, έτοιμα να κατατεθούν είτε κατά τη τρέχουσα περίοδο, είτε πολύ περισσότερο αμέσως μετά τη νίκη του λαού μας στις επόμενες εθνικές εκλογές, που θα δώσουν ισχυρή εντολή διακυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ και τους συμμάχους του».

«Το Μαξίμου τρολάρει ασυστόλως»

Απευθυνόμενος στους νέους και τις νέες, ο κ. Τσίπρας είπε πως στην αρχή, οι αντίπαλοί έσπευσαν να βαφτίσουν παροχές, τα μέτρα για τη σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων, τα οποία και παρουσίασε από τη ΔΕΘ.

«Οταν κατάλαβαν ότι τα επιχειρήματα τους δεν είναι πειστικά, άλλαξαν τροπάριο και άρχισαν να ακολουθούν ασθμαίνοντας, τη δική μας ατζέντα.Τόσο πολύ άτσαλα όμως που φτάνουν στο σημείο - για να χρησιμοποιήσω και μια έκφραση προσφιλή στο λεξιλόγιο της νέας γενιάς του διαδικτύου – φτάνουν στο σημείο του ''τρολ''» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και εξαπέυσε δριμεία επίθεση στους κκ Σαμαρά και Βενιζέλο.

«Πως αλλιώς να σχολιάσει κανείς τη νέα γραμμή της κυβέρνησης, ότι ο κος Σαμαράς και ο κος Βενιζέλος έγιναν αντιμνημονιακοί που βγάζουν τη χώρα από το μνημόνιο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ''μας γυρίζει στα μνημόνια''.Τι άλλο να πει κανείς πέρα από το ότι το Μέγαρο Μαξίμου, μην έχοντας πια άλλο επιχείρημα άρχισε να ''τρολάρει'' ασυστόλως» ανέφερε, για να προσθέσει ότι «δικαίωμά τους είναι να τρολάρουν όσο θέλουν, ας μη νομίζουν όμως ότι μπορούν να πείσουν έτσι κανέναν».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε πως ούτε τα δικά τους στελέχη δε πείθουνε.

«Δε ξεχνάει ο λαός ότι ο κος Σαμαράς το 2011 έταζε Ζάππεια και αργότερα έβαλε την υπογραφή του, φαρδιά πλατειά στις απαιτήσεις της κας Μέρκελ.

Δε ξεχνάει ότι στις εκλογές του 2012, έταζε 18 σημεία σκληρής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και αργότερα πήγε στο Βερολίνο για να ζητήσει άφεση αμαρτιών, δηλώνοντας: ''ουδείς αναμάρτητος'' .Και ακόμη περισσότερο δε ξεχνάει ότι μόλις πριν λίγους μήνες, πριν τις ευρωπαϊκές εκλογές, υπόσχονταν ότι μέχρι τέλους καλοκαιριού θα έχει έρθει η οριστική ρύθμιση στο πρόβλημα του δημόσιου χρέους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ