«Τρύπα» 200 εκατ. στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ λόγω της διόρθωσης των λαθών - iefimerida.gr

«Τρύπα» 200 εκατ. στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ λόγω της διόρθωσης των λαθών

«Τρύπα» 200 εκατ. στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ λόγω της διόρθωσης των λαθών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπο με «τρύπα» 200 εκατομμυρίων ευρώ θα έρθει το υπουργείο Οικονομικών το επόμενο δίμηνο, λόγω της διόρθωσης των λαθών που υπήρχαν στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, από 3,5 δισ. που ήταν αρχικά τα βεβαιωμένα έσοδα από το συγκεκριμένο φόρο, αρχικά έχουν πέσει στα 3,3 δισ. και αναμένεται να περιοριστούν περισσότερο, σύμφωνα με την «Καθημερινή». Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου θα ενεργοποιηθεί η ηλεκτρονική εφαρμογή που θα επιτρέψει σε εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες να διορθώσουν τα λάθη που έχουν κάνει στο Ε9, ενώ υπάρχει περιθώριο έως το Νοέμβριο.

Το υπουργείο εκτιμά ότι οι τροποιητικές δηλώσεις θα ξεπεράσουν κατά πολύ το ένα εκατομμύριο, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ο φόρος μετά από τις διορθώσεις θα είναι μειωμένος πάνω από 50% σε σχέση με τον αρχικό. Μετά από την αρχική πτώση των εσόδων κατά 200 εκατ. μετά από τη διόρθωση των αξιών για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικού συστήματος αλλά και την απαλλαγή των σεισμόπληκτων περιοχών, εκκρεμούν οι εκπτώσεις για τα μη ηλεκτροδοτούμενα και τις ευπαθείς ομάδες, που θα κοστίσουν άλλα 100 εκατομμύρια. Αν επιβεβαιωθούν και οι εκτιμήσεις για απώλειες 200 εκατομμυρίων με τις διορθώσεις των λαθών, τότε τα έσοδα θα πέσουν κάτω από 3 δισ. και υπάρχει ο κίνδυνος να δημιουργηθεί δημοσιονομική «τρύπα».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ΕΝΦΙΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ