Θεοδωράκης: Θα μείνω στην πολιτική ως τα 60 μου - iefimerida.gr

Θεοδωράκης: Θα μείνω στην πολιτική ως τα 60 μου

Θεοδωράκης: Δύο θητείες για τους βουλευτές
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της μείωσης του αριθμού των βουλευτών, τον περιορισμό των θητείων τους σε δύο, αλλά και των αλλαγών στη βουλευτική ασυλία τάχθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης, προεξοφλώντας ότι ο ίδιος θα μείνει στην πολιτική για οχτώ χρόνια.

«Το Ποτάμι θα πει πριν τις εκλογές από ποιους θα πρέπει να κυβερνηθεί ο τόπος» δεσμεύτηκε ακόμη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ότι το κόμμα της Κουμουνδούρου δεν πρέπει να βιάζεται με τα ονόματα των υπουργών, καθώς ο λαός δεν έχει μιλήσει ακόμη.

«Ο κόσμος αυτή τη στιγμή, δεν θέλει να κυβερνηθεί από παιδιά του κομματικού σωλήνα. Δεν πιστεύω ότι με 10 – 20 χρονιά στον κομματικό σωλήνα δικαιούσαι να γίνεις υπουργός, ούτε ότι μόνο τα διπλώματα κάνουν τους υπουργούς, κυρίως η δουλειά τους κάνει» υπογράμμισε.

Ακόμη, ο κ. Θεοδώρακης στάθηκε στην ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος, τονίζοντας ότι πρέπει οι βουλευτές να έχουν δικαίωμα εκλογής μόνο για δύο θητείες. «Θα μείνω στην πολιτική άλλα 8 χρόνια, μέχρι τα 60 μου», αποκάλυψε.

«Πρέπει να αλλάξει το Σύνταγμα. Εγώ δεν πιστεύω ότι έρχονται οι καλοί και δεν υπάρχει λόγος αλλαγών» τόνισε και πρόσθεσε ότι Το Ποτάμι προτείνει τη διπλή ψήφο, τη μείωση του αριθμού των βουλευτών, αλλαγές στη βουλευτική ασυλία και να υπάρξουν πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες είναι όπως είπε, διαλυμένες σήμερα. «Η κοινωνία πρέπει να ενισχύσει νέες πολιτικές δυνάμεις» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις επικείμενες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, την προσεχή εβδομάδα, τόνισε ότι πρέπει να διαπιστώσουν ποια είναι τα σημεία επαφής μεταξύ τους, παρά τις διαφωνίες, ενώ εξήγησε τη «διπλή ψήφο» λέγοντας ότι «πρέπει να κόψουμε τη χώρα σε μικρές περιφέρειες, ψηφίζεις τοπικά τον καλύτερο, και στην εθνική λίστα ψηφίζεις κόμμα. Πρέπει να βρούμε τη δύναμη της κοινότητας» ανέφερε.

Για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας σημείωσε ότι δεν μπορεί να είναι κάποιος μέτριος για να εξυπηρετεί σχεδιασμούς. «Χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο που να στέκεται στο εξωτερικό, να μας λαμβάνουν σοβαρά υπόψη».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις ποτάμι Σταύρος Θεοδωράκης
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ