Παρκούρ στη Σαντορίνη -Εντυπωσιακά άλματα με φόντο την Καλντέρα, το απέραντο γαλάζιο και τις λευκές στέγες [εικόνες] - iefimerida.gr

Παρκούρ στη Σαντορίνη -Εντυπωσιακά άλματα με φόντο την Καλντέρα, το απέραντο γαλάζιο και τις λευκές στέγες [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με φόντο τα ηφαιστειακά πετρώματα της Καλντέρας, το απέραντο γαλάζιο και τις λευκές Kυκλαδίτικες στέγες, έγινε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Red Bull Art of Motion. Δεκαοκτώ freerunners διαγωνίστηκαν στην «τέχνη της φυγής» ο γνωστό ως παρκούρ, στην καλύτερη φυσική πίστα του κόσμου.

Συνολικά από 55 freerunners ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στο κοσμοπολίτικο νησί για να διαγωνιστούν στην προκριματική φάση που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, σε ένα επικό σκηνικό μπροστά απ' το ηφαίστειο της Καλντέρας και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Νικητής του σημερινού τελικού αναδείχθηκε ο Ελληνας Δημήτρης DK Κυρσανίδης (GRE). Ο 19χρονος είναι από τη Θεσσαλονίκη και ασχολείται επαγγελματικά με την «Τέχνη της Φυγής».

Κάνοντας αναρριχήσεις, τολμηρά άλματα και κυβιστήσεις οι παράτολμοι τρασέρ ενσωματώθηκαν στην εντυπωσιακή γεωμορφολογία της Σαντορίνης και με... κάδρο την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του δημοφιλούς κυκλαδίτικου νησιού, προσέφεραν ένα εντυπωσιακό θέαμα στους επισκέπτες του νησιού που είχαν κυριολεκτικά κρεμαστεί από μάντρες και σοκάκια για να παρακολουθήσουν τους αθλητές.

Λίγα λόγια για το Red Bull Art of Motion

Τo Red Bull Art of Motion ξεκίνησε το 2007 στην Βιέννη και έχει εδραιωθεί ως το κορυφαίο γεγονός freerunning με περισσότερους από 10 αγώνες σε διαφορετικές χώρες τα τελευταία χρόνια. Το 2011 η Σαντορίνη επιλέχθηκε ως ο κορυφαίος προορισμός freerunning και έκτοτε το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται στο Φηροστεφάνι, με τον Λετονό Pavel Petkuns να κατακτά την πρώτη θέση του βάθρου για δύο συνεχόμενες χρονιές. Μοναδικός στόχος των αθλητών είναι να διανύσουν ελεύθερα την απόσταση από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού, παλεύοντας για μια θέση στο βάθρο.

Ο νικητής Δημήτρης Κυρσανίδης:

Οι υπόλοιποι αθλητές που πήραν μέρος στο διαγωνισμό:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ