Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ -Παραίτηση Κουβέλη ζήτησε η ΚΟ του κόμματος - iefimerida.gr

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ -Παραίτηση Κουβέλη ζήτησε η ΚΟ του κόμματος

Ραγδαίες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ -Παραίτηση Κουβέλη ζήτησε η ΚΟ του κόμματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της ΔΗΜΑΡ, καθώς η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος ζήτησε από τον Φώτη Κουβέλη να μην επιμείνει στην υποψηφιότητά του για την προεδρία, προκειμένου να ανοίξει το δρόμο για άλλο υποψήφιο.

Πρόκειται για ομόφωνη απόφαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία ελήφθη μετά από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής. Αντιδρώντας σε αυτή την κίνηση των εννιά βουλευτών, ο κ. Κουβέλης ζήτησε μερικές ώρες προθεσμία για να απαντήσει. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν ότι τελικά προσανατολίζεται να θέσει και πάλι υποψηφιότητα, ενώ θα υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στο κόμμα εντός της ημέρας.

Εως στιγμής, το όνομα που ακούγεται περισσότερο για την προεδρία της ΔΗΜΑΡ είναι αυτό του Νίκου Τσούκαλη, ο οποίος όμως αναμένει πρώτα τις αποφάσεις του κ. Κουβέλη. Αλλο όνομα για την προεδρία που έχει ακουστεί είναι αυτό του Γιάννη Πανούση.

Αίσθηση προκάλεσε την Παρασκευή η τοποθέτηση του βουλευτή Γιώργου Κυρίτση στο συνέδριο του κόμματος, ο οποίος μετά τον κ. Πανούση καταφέρθηκε εναντίον του Φώτη Κουβέλη καλώντας τον να αναλάβει τις ευθύνες του. «Πίστευα πρόεδρε ότι θα έπαιρνες την πρωτοβουλία για μια ομαλή διαδοχή. Δεν βλέπω όμως τίποτα. Έχεις ιστορική ευθύνη. Όχι για τη ΔΗΜΑΡ γιατί έχει τελειώσει, για την Ανανεωτική Αριστερά. Σ’ αυτό το Συνέδριο η απόφαση που θα πάρουμε είτε θα της δώσει την χαριστική βολή είτε θα δώσει ελπίδα για το μέλλον», είπε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ειδήσεις Φώτης Κουβέλης ΔΗΜΑΡ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ