Υπ. Παιδείας: «Αντί για βιβλία στα σχολεία, πάρτε DVD και φωτοτυπίες» - iefimerida.gr

Υπ. Παιδείας: «Αντί για βιβλία στα σχολεία, πάρτε DVD και φωτοτυπίες»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να ακολουθήσει την εξέλιξη της τεχνολογίας φαίνεται πως αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, καθώς σχεδιάζει να αναρτήσει όλα τα σχολικά βιβλία στο διαδίκτυο προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που προέκυψε με την προμήθεια χαρτιού, και εξαιτίας του οποίου τα περισσότερα βιβλία θα καθυστερήσουν να φτάσουν στα σχολεία και κατ' επέκταση στα χέρια των μαθητών.

Μάλιστα για να διεύκολύνει ακόμα περισσότερο την παρούσα κατάσταση το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε από την ερχόμενη Δευτέρα, να διανεμηθούν DVD και φωτοτυπίες για τα περισσότερα μαθήματα στους μαθητές, ενώ επίσης θα γίνει ανάρτηση όλων των διδακτικών βιβλίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην πλατφόρμα «ψηφιακό σχολείο» στη διεύθυνση: http://digitalschool.minedu.gov.gr/. Στην ιστοσελίδα θα έχουν πρόσβαση Διευθυντές και οι Εκπαιδευτικοί και θα αξιοποιούν το σχετικό υλικό, για τους ίδιους και τους μαθητές τους.

Παράλληλα οι μαθητές θα προμηθευτούν σε μορφή DVD, τα σχολικά εγχειρίδια, έτσι να μελετούν έστω και ηλεκτρονικά τα μαθήματα.

Τώρα σε ό,τι άφορα την έντυπη μορφή των εγχειριδίων δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί και φυσικά να παραδοθεί στους μαθητές πριν από τον Νοέμβριο, καθώς μετά από τη μεγάλη καθυστέρηση που σημειώθηκε εφέτος στη διαδικασία προμήθειας χαρτιού για τα σχολικά βιβλία λόγω ακύρωσης δύό διαγωνισμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο η σχετική σύμβαση υπογράφεται πιθανότατα σήμερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ