Απίστευτη καταγγελία: Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια «κοσμήματα» στην Πλάκα - iefimerida.gr

Απίστευτη καταγγελία: Υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού καταπάτησαν και μένουν παράνομα σε σπίτια «κοσμήματα» στην Πλάκα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παράταση για τα τέλη Οκτωβρίου, από τα τέλη Σεπτεμβρίου που είχε αρχικά προγραμματιστεί πήρε ο διαγωνισμός του ΤΑΙΠΕΔ για τα 12 ακίνητα στην Πλάκα. Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί ο λόγος για τον οποίο καθυστερεί η διαδικασία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» ο λόγος της καθυστέρησης βρίσκεται στους... υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού οι οποίοι έχουν στην αρμοδιότητά τους την ευθύνη για την ακίνητη περιουσία του υπουργείου και οι οποίοι αρνούνται να παραδόσουν τα κλειδιά των ακινήτων προκειμένου να τα επισκεφθούν οι υποψήφιοι επενδυτές.

«Είτε θεωρούν ξεπούλημα την παραχώρηση των συγκεκριμένων ακινήτων σε επενδυτές είτε έχουν καταπατήσει πολλά από αυτά και διαμένουν μέσα παράνομα» τονίζει μιλώντας στα Νέα κορυφαίο στέλεχος του ΥΠΠΟ.

Η απάντηση που δίνουν στα αιτήματα παράδοσης των κλειδιών είναι ότι είτε αυτά έχουν χαθεί, είτε ότι τα κτίρια δεν είναι επισκέψιμα.

Η ευθύνη βαρύνει την κάθε Εφορεία Αρχαιοτήτων αλλά τώρα η αρμοδιότητα μεταφέρεται στη διεύθυνση Απαλλλοτριώσεων του υπουργείου, ενώ όσοι υπάλληλοι έχουν καταλάβει κτίρια θα εκδιωχθούν με διοικητικά πρωτόκολλα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ