Birdwatching και παιχνίδι ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην Πιερία - iefimerida.gr

Birdwatching και παιχνίδι ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην Πιερία

Birdwatching και παιχνίδι ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον στην Πιερία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρόπους να αποτραπεί η περιβαλλοντική καταστροφή καλούνται να βρουν, παίζοντας ένα πρωτότυπο παιχνίδι, οι επισκέπτες της εκδήλωσης που διοργανώνει την προσεχή Κυριακή ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Αξιού-Λουδία- Αλιάκμονα με αφορμή τον εορτασμό της Πανευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών.

Συγκεκριμένα, στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης, στην Πιερία, η ομάδα της Gamecraft έχει ετοιμάσει ένα διαδραστικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι με στόχο την ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον ενώ, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching (ορνιθοπαρατήρητηση) αλλά και συμμετέχοντας σε ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης.

Επίσης, τα παιδιά θα παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια, θα γίνει απελευθέρωση ζώων από την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Άγρια Ζωή» και στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο των εντόμων.

Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ως τις 2 μετά το μεσημέρι και η πρόσβαση στο Παρατηρητήριο γίνεται από την εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης απ΄ όπου οι οδηγοί θα πρέπει να ακολουθήσουν την έξοδο προς Μεθώνη. Εντός του οικισμού, υπάρχουν πινακίδες για το Παρατηρητήριο Νέας Αγαθούπολης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Περιβάλλον παιχνίδι birdwatching Πιερία
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ