Ο Πάπας ακούει... φωνές: Υπάρχουν φύλακες-άγγελοι, να τους μιλάτε καθημερινά! - iefimerida.gr

Ο Πάπας ακούει... φωνές: Υπάρχουν φύλακες-άγγελοι, να τους μιλάτε καθημερινά!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Φυσικά και υπάρχουν άγγελοι, δεν είναι αποκύημα φαντασίας, είναι πραγματικότητα» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος υποστηρίζοντας ότι όχι μόνο υφίστανται αλλά «όσοι ακούνε τις συμβουλές τους είναι λιγότερο πιθανό να πάρουν λάθος αποφάσεις».
Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο μήνυμά του για την ημέρα των Αγίων Φυλάκων Αγγέλων των Καθολικών, μιλώντας σε ένα παρεκκλήσι δίπλα στο Βατικανό, υπενθύμισε την εκκλησιαστική παράδοση, που αναφέρει ότι «όλοι μας έχουμε έναν άγγελο ο οποίος μας προστατεύει και μας βοηθά να κατανοήσουμε διάφορα πράγματα».
Έκανε μάλιστα και έναν ρητορικό διάλογο: «Πόσο συχνά έχουμε ακούσει λόγια όπως "Πρέπει να κάνω αυτό", "δεν πρέπει να κάνω το άλλο", "αυτό δεν είναι σωστό", "πρέπει να προσέξω";», διερωτήθηκε και απάντησε: «Πολύ συχνά! Είναι η φωνή αυτού που μας συντροφεύει στα ταξίδια μας».
Συνέστησε δε στους πιστούς να διερωτούνται καθημερινά: «Πώς είναι η σχέση μου με τον φύλακα άγγελό μου; Τον ακούω; Του λέω "καλημέρα"; Του ζητάω να με προσέχει όταν κοιμάμαι; Κανείς δεν ταξιδεύει μόνος και κανείς δεν πρέπει να νομίζει ότι είναι μόνος».
Οι δηλώσεις του Πάπα Φραγκίσκου, έγιναν σε αντίθεση με τον προκάτοχό του Πάπα Βενέδικτο ο οποίος, είχε δηλώσει το 2012 ότι δεν υπήρχαν άγγελοι που υμνούσαν τη γέννηση του Χριστού στη φάτνη της Βηθλεέμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ