Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η ΕΚΤ - iefimerida.gr

Αμετάβλητα θα διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η ΕΚΤ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αμετάβλητα αποφάσισε να διατηρήσει τα κυριότερα επιτόκια της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), κατά τη συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου,που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στη Νάπολι της Ιταλίας, όπως ανακοινώθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι βάσει απόφασής της που τέθηκε σε ισχύ στις 10/9/2014, το επιτόκιο για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης του Ευρωσυστήματος διαμορφώνεται σε 0,05%, το επιτόκιο διευκόλυνσης οριακής χρηματοδότησης σε 0,30% και διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε -0,20%.

Πλέον, το ενδιαφέρον των αγορών στρέφεται στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, που θα παραχωρήσει ο διοικητής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, στις 15:30 (ώρα Ελλάδος), αναφορικά με τις εκτιμήσεις της κεντρικής τράπεζας για την πορεία της οικονομίας στην ευρωζώνη και την Ε.Ε. καθώς τις αποφάσεις της επί θεμάτων νομισματικής πολιτικής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ