Αρχισαν τα όργανα -Τρία «όχι» ανεξάρτητων βουλευτών σε ψήφο εμπιστοσύνης - iefimerida.gr

Αρχισαν τα όργανα -Τρία «όχι» ανεξάρτητων βουλευτών σε ψήφο εμπιστοσύνης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν ανήκω σε καμία κυβερνητική πλειοψηφία, είμαι ανεξάρτητος βουλευτής», δηλώσε στη Βουλή ο Χρήστος Αηδόνης και επιφυλάχθηκε για το τι θα ψηφίσει την ερχόμενη εβδομάδα, όταν η κυβερνητική πλειοψηφία θα κληθεί να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Σε συζήτηση που είχε με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο ανεξάρτητος βουλευτής που δεν ακολούθησε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην επιστροφή του στο ΠΑΣΟΚ, θεωρεί πως η απόφαση της κυβέρνησης να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ήταν «έξυπνη πολιτική κίνηση» που βάζει φρένο στα σενάρια εκλογών και τα διαλυτικά φαινόμενα που παρατηρούνται.

Ο Χρήστος Αηδόνης σημείωσε ακόμη, πως κακώς συγχέεται η ψηφοφορία της ερχόμενης εβδομάδας με την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

Εκτίμησε πως μπορεί να υπάρξουν εξελίξεις μέχρι τον Φεβρουάριο και εκτίμησε πως μπορεί να και να μην έχουμε εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή.

Σε ότι αφορά πάντως, την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, επεσήμανε πως θα δρομολογήσει εξελίξεις εάν βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού (π.χ. του Παπανδρεϊκού μπλοκ) δεν προσέλθουν να ψηφίσουν ή ακόμη κι αν εάν ανεξάρτητοι βουλευτές στηρίξουν την κυβέρνηση.

Τατσόπουλος: Εγώ θα καταψηφίσω, αλλά στο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ξαναγυρίσω

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος, μιλώντας στο BHMA FM, προέβλεψε ότι «η κυβέρνηση θα πάρει στην ψήφο εμπιστοσύνης 154 ψήφους. Ακριβώς όσες έχει», ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πιθανό να λάβει και ακόμη μια, αυτή του Χρήστου Αηδόνη.Ο ίδιος πάντως, όπως είπε, θα την καταψηφίσει.

«Για την επιβίωσή της ήταν πολύ έξυπνη κίνηση η ψήφος εμπιστοσύνης. Τους μάζεψε όλους στο μαντρί και τους λέει ως το Φεβρουάριο θα κάνουν μόκο...», εκτίμησε ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόσθεσε: «Στη συγκεκριμένη περίπτωση, στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης γιατί είναι σίγουρη ότι θα την πάρει. Δεν πάει για να τζογάρει. Το κάνει για να σφίξουν οι κ.... Γιατί και η ψήφος εμπιστοσύνης και η πρόταση μομφής, από την άλλη μεριά, γίνονται πάντοτε για εσωτερική κατανάλωση».

Ο Πέτρος Τατσόπουλος, πάντως απέκλεισε την επιστροφή του στο ΣΥΡΙΖΑ: «Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γυρίσω ποτέ. Δεν υπάρχει καμία συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε προεκλογική ούτε μετεκλογική. Δεν τους πάω, δεν με πάνε και δεν υπάρχει καμία συμφωνία. Τίποτα!».

Οχι και από τον Βασίλη Οικονόμου

Δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο ανεξάρτητος Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου αποσυνδέοντας ταυτόχρονα το θέμα με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στα parapolitika ο Βασίλης Οικονόμου δήλωσε: «Όχι, δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν υπάρχει αλλαγή πολιτικής, άρα θα πω όχι. Οι θέσεις μου είναι γνωστές εδώ και καιρό, τις έχω καταθέσει. Και όσο δεν αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση, εγώ θα συνεχίζω να λέει όχι».

Παράλληλα για την στάση του στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας ο βασίλης Οικονόμου τόνισε ότι «είναι μια διαφορετική περίπτωση. Είναι μια διαφορετική διαδικασία. Όταν έρθει η ώρα θα συζητήσουμε. Λευκή επιταγή δεν δίνουμε σε κανέναν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ