Η ΔΗΜΑΡ κάνει συνέδριο για να πάει στον... ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Η ΔΗΜΑΡ κάνει συνέδριο για να πάει στον... ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 6.30 το απόγευμα στο Σινέ Κεραμικός ανοίγει τις εργασίες του το τρίτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί η στροφή προς τα αριστερά του κόμματος και οι συνεργασίες.

Το πιο σημαντικό συνέδριο στην ιστορία της ΔΗΜΑΡ ξεκινάει σήμερα σε ένα κόμμα που από τις ευρωεκλογές και μετά μετράει αποχωρήσεις και επιχειρεί να κλείσει τις πληγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφημερίδας των Συντακτών» μετά την αποχώρηση Λυκούδη, οι απόψεις για συμπόρευση με την Κεντροαριστερά έχουν αποχωρήσει αισθητά και η καταγραφή τους στο συνέδριο θα είναι αισθητά μειωμένη.

Το συνέδριο αναμένεται να επιβεβαιώσει ότι η αυτονομία του κόμματος είναι δεδομένη σε πολιτικό και οργανωτικό επίπεδο και όπως τονίζει η εφημερίδα το κεντρικό ζήτημα θα είναι η χρονική συγκυρία της σύμπραξης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, μία ομάδα στελεχών προτείνει τη συνεργασία πριν από την κάλπη και από την άλλη πλευρά το κυρίαρχο ρεύμα στο συνεδριακό σώμα θα ταχθεί υπέρ της αυτόνομη καθόδου στις εκλογές υποστηρίζοντας ότι ο στόχος του 3% για την είσοδο στη βουλή είναι εφικτός και η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κατόπιν στη βάση συμφωνίας σε κυβερνητικό πρόγραμμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ