Δημοσιογράφος που μέχρι και τον 7ο δεν φαινόταν ότι ήταν έγκυος ξεσπά κατά όσων την κριτίκαραν ως ανορεξική -«Επρεπε να γίνω ένα βουνό λίπους όπως οι άλλες;» [εικόνες] - iefimerida.gr

Δημοσιογράφος που μέχρι και τον 7ο δεν φαινόταν ότι ήταν έγκυος ξεσπά κατά όσων την κριτίκαραν ως ανορεξική -«Επρεπε να γίνω ένα βουνό λίπους όπως οι άλλες;» [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Tην επιλογή της ίδιας αλλά και της Κέιτ Μίντλετον να παραμείνουν αδύνατες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους υπερασπίζεται με πάθος δημοσιογράφος της Daily Mail. O λόγος για την Σάντι Νίκολας η οποία πήρε μόνο 9,5 κιλά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της και μέχρι τον 8ο μήνα φόραγε τα τζιν που φόραγε και πριν μείνει έγκυος.

Η Νίκολας περιγράφει την επιλογή της με τρόπο γλαφυρό ξεκνώντας από την περιγραφή των εγκύων που ακολουθούν τον... άλλο δρόμο στην αίθουσα αναμονής του γυναικολογικού ιατρείου: «Kαθισμένη στην αίθουσα αναμονής του γυναικολόγου έμεινα κατάπληκτη από το θέαμα των γυναικών γύρω μου. Στα αριστερά μου μια κυρία 20 εβδομάδων έτρωγε πατάτακια. Και ήταν μόνο 10 το πρωί. Μια άλλη γυναίκα έτρωγε πρωινό με muffins (...).

Χοντρά χέρια, πηγούνια, μηροί και οπίσθια. Σάρκα παντού. Αν κάποιος δεν ήξερε άνετα θα μπορούσε να περάσει την αίθουσα αναμονής του ιατρείου για αίθουσα αναμονής κλαμπ αδυνατίσματος. Μόνο σε ένα κλαμπ αδυνατίσματος υπάρχει μια αίσθηση ντροπής, ή είναι διάχυτη η επιθυμία της αλλαγής.

''Πόσο είσαι;'' με ρώτησε μια γυναίκα. ''Τεσσάρων εβδομάδων'', της απάντησα περήφανη. Τα μάτια της έπεσαν αμέσως στην κοιλιά μου. Η αρχική της δυσπιστία μεταμορφώθηκε γρήγορα σε οργή για το αγέννητο παιδί μου. ''Είναι ανορεξική''. Είμαι σίγουρη ότι αυτό σκεφτόταν. «Εμμονική. Νάρκισσος. Βάζει πρώτα τη δική της ματαιοδοξία και μετά την υγεία του μωρού της''. Με μια λέξη, κυριεύτηκε από ζήλια.

Στη συνέχεια η αναφέρεται στην επίθεση που εξαπέλυσε η 75χρονη φεμινίστρια Τζερμανί Γκρι στην Κέιτ Μίντλετον για το γεγονός ότι είναι τόσο αδύνατη και ότι «έπρεπε να μείνει ξανά έγκυος σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά τη γέννηση του πρίγκιπα Τζορτζ». «Το ξέσπασμά της με εξόργισε, όπως κάθε κριτική που μου γινόταν μόνο και μόνο για το γεγονός ότι δεν επέλεξε να γίνω ένα βουνό λίπους κατά τη διάρκεια της δικής μου εγκυμοσύνης. Παρά τις κακίες όλων εκείνων που μου επιτίθεντο για την άρνησή μου να τρώω για δυο, και οι δυο μας, και ο γιος μου και εγώ, ήμασταν πολύ καλά μετά τη γέννα.Γιατί οι άνθρωποι δεν ξυπνούν και δεν αναγνωρίζουν ότι ο πραγματικός κίνδυνος που υπάρχει για τα αγέννητα μωρά είναι όταν οι μητέρες τους είναι παχύσαρκες;».

Η Νίκολας στην εγκυμοσύνη της

Τι μπορεί να προκαλέσει η παχυσαρκία στην εγκυμοσύνη

Οπως αναφέρει η δημοσιγράφος της Daily Mail στο άρθρος της, ο Δρ. Ντέιβιτν Χάσλαμ, πρόεδρος του Βρετανικού Εθνικού Φόρουμ παχυσαρκίας, προειδοποίησε πρόσφατα ότι η «παχυσαρκία σε έγκυες γυναίκες μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, συμπεριλαμβανομένου του θανάτου της μητέρας, ή του μωρού, ανωμαλίες στο έμβρυο, να προκαλέσει προεκλαμψία στη μητέρα, να δημιουργηθεί διαβήτης κύησης, ή να επιβάλλει την καισαρική».

«Πιστεύω ακράδαντα ότι αν οι περισσότερες μητέρες υιοθετούσαν τη στάση που τήρησα εγώ και η Κέιτ, πολλοί πόροι του εθνικού συστήματος υγείας δεν θα χάνονταν για την αντιμετώπιση των προβλημάτων παχυσαρκίας που αντιμετωπίζουν οι μαμάδες», προσέθεσε υπερασπίζοντας τη στάση της και συνέχισε: «Κάθε γυναίκα έχει καθήκον να ασκείται και να τρώει υγιεινά πριν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Για το καλό της και για το καλό του αγέννητου παιδιού της.»

Η Νίκολας περιέγραψε την αντιμετώπιση που είχε από φίλους, γνωστούς και αγνώστους λόγω της επιλογής της αυτής.«''Εσύ τρως σωστά;'' Ενας φίλος μου με ρώτησε όταν είχαμε βγει για φαγητό ενώ ήμουν στον έβδομο μήνα της εγκυμοσύνης μου. ''Δεν είναι ώρα να απαλλαχθείς από την ανάγκη σου να είσαι αδύνατη για μια φορα;''. Οταν ήμουν πέντε μηνών, και δεν φαινόταν ακόμη η κοιλιά μου, οι φίλοι μου άρχισαν να μου εκφράζουν τις ανησυχίες τους, λέγοντάς μου ότι παραμελώ το αγέννητο μωρό μου. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και τη στιγμή που γέννησα. Μια φίλη μου, μου είχε πει: ''Δεν έχεις βάλει αρκετό βάρος. Θα πρέπει να επικεντρωθείς στη θρέψη του μωρού''. Στο γυμναστήριο με κοίταγαν περιφρονητικά. Δεν είναι συνηθισμένο να βλέπεις μια έγκυο να κάνει βαράκια. Μάλιστα, αναγκάστηκα να σταματήσω το τρέξιμο στο δρόμο στη 17η εβδομάδα γιατί τα βλέμματα αποδοκιμασίας των περαστικών ήταν πολύ έντονα. Αυτό πόνεσε γιατί άφηνε να εννοηθεί ότι δεν έχω ως προτεραιότητα την υγεία του γιου μου, κάτι που δεν ίσχυε. Οταν έγραψα πριν ένα χρόνο ότι συνέχισα να κάνω γυμναστική μέχρι τον όγδοο μήνα, με διέσυραν όλοι, λέγοντάς μου ότι θα κάνω ένα ελιποβαρές παιδί, ή ένα μωρό με κάποιο σύνδρομο. Γιατί, όμως, δεν μαλώνουν ποτέ μια έγκυο που καταβροχθίζει ότι βρει μπροστά της;».

«Ενα μήνα πριν γεννήσω φορούσα ακόμα τα κανονικά μου τζιν. Ποτέ δεν αγόρασα ρούχα εγκυμοσύνης, εκτός από κάτι τζιν με λάστιχο. Η εγκυμοσύνη μου συνέπεσε με αυτή της Κέιτ και συνέκρινα τις φωτογραφίες μας. Με ενέπνευσε η μικρή της κοιλιά. Φυσικά εμείς, όσες επιμένουμε να μην παίρνουμε βάρος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δεν έχουμε την τάση να πιέζουμε και τις υπόλοιπες εγκυμονούσες να κάνουν το ίδιο.Δεν ντρέπομαι να ομολογήσω ότι ήμουν τρομοκρατημένη με την απώλεια της σιλουέτας μου, από ματαιοδοξία. Είναι λάθος αυτό; Γιατί ξαφνικά να θέλω να γίνω παχύσαρκη επειδή, μόνο και μόνο, ήμουν έγκυος;», συνεχίζει η δημοσιογράφος.

«Αυτό που έκανα ήταν να ασκούμαι καθημερινά και να τρώω κοτόπουλο, γαλοπούλα, ψάρι, πολλά λαχανικά και σούπες.Ολο αυτό έγινε με την ευλογία του γυναικολόγου μου, ο οποίος μου είπε ότι θα ήθελε οι περισσότερες γυναίκες να προσεγγίζουν την εγκυμοσύνη τους όπως και εγώ. Ολες οι έρευνες λένε αυτό που έκανα εγώ, ακόμη και αν οι άλλοι θα με αμφισβητήσουν για αυτό που λέω. Αναρίθμητες μελέτες έχουν αποδείξει ότι μια λογική δίαιτα και γυμναστική είναι καλό τόσο για την έγκυο, όσο και για το παιδί της.Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες δεν πρέπει να παίρνουν επιπλέον θερμίδες μέχρι τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης. Και τους τρεις τελευταίους πρέπει να παίρνουν μόνο 200 θερμίδες παραπάνω. Δηλαδή ένα τοστ ή ένα μικρό μπολ με δημητριακά.
Το επιχείρημά μου απέναντι σε όσους μισούν τις αδύνατες είναι ότι ο γιος μου γεννήθηκε υγιέστατος και σε κανονικό βάρος. Ακριβώς 16 ημέρες μετά τη γέννα χωρούσα ξανά στα τζιν μου», καταλήγει.

Τριών μηνών έγκυος

Πέντε μηνών έγκυος

7,5 μηνών έγκυος

7,5 μηνών έγκυος

7,5 μηνών έγκυος

Λίγο πριν γεννήσει

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ